Trei persoane transportate la spital după un conflict izbucnit între două familii pe tema volumului la muzică

Trei bărbaţi din localitatea prahoveană Plopeni Sat au fost spitalizaţi, duminică seara, după o bătaie între două familii de romi. Bătaia a început după ce mai multe persoane şi-au rugat vecinul să dea muzica mai încet, însă acesta a refuzat.

04 feb. 2018, 18:30
Trei persoane transportate la spital după un conflict izbucnit între două familii pe tema volumului la muzică

Potrivit unor surse judiciare, duminică, în localitatea Plopeni Sat din judeţul Prahova a izbucnit un conflict în care au fost implicate mai multe persoane din două familii de romi.

Conflictul a început după ce un bărbat a scos boxele în curtea casei şi a dat muzica tare, iar vecinii de peste drum i-au spus că îi deranjează şi să reducă sonorul. Bărbatul a refuzat, iar vecinii au început să arunce cu pietre, apoi s-au luat la bătaie, implicându-se şi persoane care au sărit în ajutor.

Pentru a-i despărţi, poliţiştii au tras cu arma în plan vertical.

”Din primele cercetări ar fi vorba de un conflict spontan între două familii de romi. S-a intervenit la faţa locului, fiind trase focuri de armă în plan vertical pentru calmarea situaţiei. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a tuturor cauzelor si împrejurărilor şi luării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, conform Mediafax.

Brezeanu a spus că şase persoane au fost duse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Mai multe echipaje SMURD şi ale Ambulanţei au intervenit, trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

”Au fost trei victime, un bărbat de 67 ani în stop cardiac, la care manevrele au reuşit, un bărbat de 39 de ani cu fractură la mână şi altul de 20 de ani, lovit la cap”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu.

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.