Trei pui de leu alb, noile vedete adorabile de la o grădină zoologică din Franţa FOTO

Trei pui de leu alb, veniţi pe lume la grădina zoologică din Pont-Scorff, aproape de Lorient (nord-vestul Franţei), au ieşit în această săptămână prima oară la aer, la aproape două luni după ce s-au născut, a anunţat conducerea grădinii.

19 apr. 2013, 11:58
Trei pui de leu alb, noile vedete adorabile de la o grădină zoologică din Franţa FOTO

Puii, care cântăreau la naştere între 1,5 kg şi 2 kg, au ajuns acum de mărimea ‘unei pisici adulte de talie mare’, având circa 8 kg, a spus AFP directoarea grădinii zoologice, Veronique Thomas. Cei mici – doi masculi şi o femelă – au venit pe lume pe 24 februarie, părinţii lor provenind din parcul sud-african Kruger. Ei se află de trei ani la Pont-Scorff, a precizat ea. Până acum, puii de leu au stat la adăpost, cu mama lor, iar tatăl i-a întâlnit când au fost scoşi afară, scrie Agerpres.

La vârsta adultă, masculii cântăresc aproximativ 210 kg, iar femelele, circa 170 kg. Speranţa de viaţă este în jur de 20 de ani. În cazul celor trei pui, mama are 13 ani, iar tatăl, 11.

Primii lei albi au fost observaţi în anii 1920 în parcul Kruger. Nu sunt albinoşi, ci dispun de o genă recesivă care se află la originea culorii lor. Pentru a păstra culoarea albă a blănii la descendenţi, se procedează la reproducerea între ei, ceea ce accentuează riscul de consanguinitate.

FOTO: Ouest-France – Thierry Creux