Trei români au fost prinşi la furat într-un cimitir din Italia FOTO

Trei români au fost prinşi la furat într-un cimitir din localitatea Udine, din Italia. Românii au furat statui în valoare de 100.000 de euro. Cei trei tineri sunt din judeţul Timiş.

04 feb. 2014, 06:53

Trei tineri români au stârnit un nou val de ostilitate din partea italienilor. Bărbaţii au fost prinşi de poliţiştii din localitatea Udine, după ce au jefuit, în două rânduri un cimitir. Ei au furat statui de 100.000 de euro, potrivit Gazeta Românească.

Citeşte şi Piţipoanca de cimitir revine cu fotografii macabre pe Facebook. A primit mii de like-uri

Bărbaţii sunt din judeţul Timiş. Primul jaf l-au dat pe 13 ianuarie, iar al doilea după 10 zile. Au fost prinşi după cel de-al doilea tun. În furgoneta cu care se deplasau, carabinierii au descoperit 98 statui de bronz şi obiecte decorative din cupru în valoare de peste 100.000 de euro.

Cei trei infractori au vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani. Niciunul nu are alte antecedente penale. Ei au fost audiaţi şi sunt acuzaţi de furt agravat în complicitate şi profanare de morminte. Judecătorul din Udine a decis însă să îi pună în libertate, cu condiţia să părăsească regiunea, primind interdicţie de rezidenţă.

Citeşte şi Şpaga veşnică: Un judecător a cerut un cavou în cimitir pentru a scăpa un inculpat de dosar

Decizia a stârnit valuri de nemulţumiri. Italienii şi-au manifestat dezaprobarea şi cer măsuri radicale împotriva românilor care creează probleme.