Trezoreria Statelor Unite anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a declarat, marţi, că Administraţia de la Washington va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a publicării "Raportului Kremlin", relatează The Associated Press.

31 ian. 2018, 04:44
Trezoreria Statelor Unite anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

„În viitorul apropiat, vom aplica sancţiuni suplimentare. Va fi peste câteva luni, sau poate într-o lună, vreau să fiu prudent cu acest angajament”, a declarat Mnuchin.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei. Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016. Acest raport a fost denumit de către presă „Lista lui Putin”, „Lista oligarhilor”, „Raportul Kremlin”.

Raportul conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia, până la purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmtri Peskov, precum şi premierul Dmitri Medvedev, şefii instituţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari. Au fost incluşi şi liderii ai unor corporaţii din sectorul public, dar şi privat, catalogaţi drept „oligarhi”.