Tribunalul a respins contestaţia lui Bunea Stancu privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al CJ Brăila

Tribunalul Brăila a respins, luni, ca nefondată contestaţia lui Gheorghe Bunea Stancu privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, potrivit portal.just.ro, transmite Agerpres.

09 feb. 2015, 18:47
Tribunalul a respins contestaţia lui Bunea Stancu privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al CJ Brăila

Secţia a-II-a Civilă de contencios administrativ şi fiscal a respins ca nefondată contestaţia depusă de Gheorghe Bunea Stancu împotriva dispoziţiei Prefecturii Brăila de revocarea din funcţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în cazul său, declarându-l în conflict de interese. Stancu poate depune recurs în termen de 15 zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost revocat din funcţie pe 26 noiembrie 2014. „Prefectul judeţului a emis ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu. Ordinul i-a fost transmis domnului Bunea Stancu, iar Consiliul Judeţean a fost înştiinţat de emiterea acestuia. Domnul Gheorghe Bunea Stancu are dreptul să îl conteste în termen de zece zile”, declara, la acea dată, şeful cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 18 noiembrie, că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat în conflict de interese.

ANI a stabilit pe 31 august 2012 că Gheorghe Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, inspectorii având şi date care atestă săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

Instanţa supremă a respins recursul declarat de Bunea Stancu, fiind menţinută decizia Curţii de Apel Bucureşti din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat în conflict de interese. În consecinţă, Gheorghe Bunea Stancu îşi va pierde funcţia de preşedinte al CJ Brăila.

Potrivit ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive cât şi Hotărârile Consiliului Judeţean Brăila şi a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila au ca acţionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Acţionarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deţine calitatea de acţionar majoritar. Pe 12 august 2014, Bunea Stancu a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, el fiind trimis în judecată în arest la domiciliu, apoi cercetat sub control judiciar.