GREVĂ generală la metrou, începând de miercuri, între 4.00 - 16.00 UPDATE

Publicat: Luni, 19 Noiembrie 2018 10:13 // Actualizat: Luni, 19 Noiembrie 2018 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Sindicatele de la metrou vor declanşa miercuri greva generală pe termen nelimitat, circulaţia trenurilor de metrou urmând să fie oprită în intervalul orar 4:00 - 16:00. Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment de la metrou, care a avut loc joia trecută, între orele 4.00 şi 6.00 dimineaţa. Sindicatul nu renunţă la greva generală de miercuri.

UPDATE Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) va declanşa miercuri greva generală pe termen nelimitat, circulaţia trenurilor de metrou urmând să fie oprită în intervalul orar 4:00 - 16:00, informează USLM printr-un comunicat remis luni AGERPRES, la câteva ore după ce Metrorex a anunţat că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment din 15 noiembrie.

" Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publica a fost informată că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment, vă comunicăm şi alte câteva detalii privind decizia Tribunalului Bucureşti: ' ... respinge cererea de încetare a continuării acţiunilor de grevă întemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulată' ' ... respinge în rest acţiunea (Metrorex) ca fiind neîntemeiată'. În aceste condiţii, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, înregistrată la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declanşată greva propriu-zisă pe termen nelimitat, zilnic între orele 4:00 - 16:00", subliniază USLM.

Sindicaliştii afirmă, însă, că sunt dispuşi în continuare la negocieri mai ales în condiţiile în care, potrivit unor informaţii difuzate în presă, conducerea Ministerului Transporturilor urmează să fie schimbată.

"Suntem dispuşi în continuare la negocieri mai ales că din informaţiile difuzate în presă chiar azi (luni, n.r.) urmează a fi schimbată atât conducerea Ministerului cât şi cea executivă, condiţii în care suntem nevoiţi să aşteptăm întâlnirea cu noile organe de conducere şi apoi ne vom pronunţa dacă vom declanşa sau nu greva propriu-zisă. Nu dorim să se înţeleagă faptul că refuzăm dialogul cu mass-media dar datorită situaţiei incerte nu am avut până în acest moment ce să comunicăm", precizează sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de USLM în data de 15.11.2018, pe motiv că USLM nu a respectat Legea dialogului social, a informat luni Metrorex.

_______

UPDATE Sindicaliștii nu vor să renunţe la greva generală de miercuri, a declarat Florin Crișu, consilier al președintelui Sindicatului de la metrou, citat de Digi24.ro.

Singurele schimbări pot interveni dacă se ajunge la o înțelegere cu Metrorex, însă nu sunt semne și lipsesc negocierile, a mai spus Florin Crişu. 

_______

Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social, iar instanța a constatat "nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA".

Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară, se mai arată comunicat.

Sindicaliștii de la Metrou au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanșeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
greva generala metrou grevă metrou Metrorex sindivate metrou
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 18:54
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Am citit toată pagina cu greva de la metrou şi nu am înţeles pentru ce fac grevă ,înseamnă căci ei ascund ceva ,grevă doar de ochi lumii nu spune dece ,motivul dar că fac grevă au repetet de vre'o 10 ori .Vorbe în vânt . Trimişi de rezişti . lua'eiar holera să'i mănânce că numai dezordine au făcut şi fac îngânfaţii că primesc bani Apoi să ştiţi că Gabriela Firea este cea mai bună pentru Primăriea Bucureştiului . Dar guri rele au fost şi mai sunt şi încă cei din jurul ei fosta contabilitate care au urmărit numai şantajul , devalorizările furtul şi corupţiea care acuma nu încap de ea căci vrea să le facă pe toate . Ori cine munceşte greşeşte dar ea o repară asta nu înseamnă , de acuma , tăiem capul . Ştie Dna. Gabriela Firea cum să le ordoneze pe toate şi în final , în mare succes . Ori răii pământului , gurii rele încătuşaţi cu invidie aduc vorbe de ocară să ajungă la fondurile Bucureştiului pentru delapidare . Gabriela Firea nu merită criticată . Este un bun al Bucureştiului Oameni cu minte scurtă cum sunt cei de la realitatea tv. şi B1 .nişte atrocităţi .
Cei răi sunt din vechiul regim care aduce vrajbă , şi minciuni aşa cum influenţează şi U.E. cu MCV-ul al Comisiei Europene ce se află sub controlul opoziţiei din România, iar recomandările din raport contrazic poziţia Parlamentului European Să te pui cu cei răi şi cu ce este rău !. Este un interes de corupţie !. adică o piază rea . punct .
Leaganul... civilizaţiei noastre este mult peste civilizaţia lor . Legile justiţiei şi tot ce face Dl. Dragnea cu echipa sa este foate bine venită de a înpedica furturile devalorizările şi corupţiea ,aşa cum s-a întâmplat în VECHIUL REGIM .
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H