Tribunalul Bucureşti a suspendat hotărârea prin care au fost desfiinţate patru administraţii din Capitală

Tribunalul Bucureşti a suspendat hotărârea Consiliului General al Capitalei prin care au fost desfiinţate patru administraţii din Capitală - Administraţia Lacurilor şi Parcurilor, Administraţia Străzilor, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar, a anunţat consilierul general Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti.

RomaniaTV.net
08 dec. 2018, 08:20
Tribunalul Bucureşti a suspendat hotărârea prin care au fost desfiinţate patru administraţii din Capitală

„Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes a reclamantei în formularea cererii, ca neîntemeiate. Admite cererea. Dispune suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 3.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat redus şi taxă judiciară de timbru. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată, azi, 07.12.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanţei. 

Anunţul a fost făcut de consilierul general Roxana Wring, de la USR. 

„Încă o decizie a instanței confirmă amatorismul deciziilor luate de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis astăzi suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Este vorba despre hotărârea prin care urmau să fie desființate mai multe administrații din Capitală: ALPAB, Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor și Administrația Fondului Imobiliar.

Am spus încă din acea ședință faptul că astfel de decizii luate pe genunchi, în loc să rezolve problemele, vor provoca și mai multe încurcături. Din păcate, am avut dreptate. Gabriela Firea s-a aventurat încă o dată într-un experiment administrativ sortit eșecului. Cred că Primarul Capitalei trebuie să-și asume răspunderea politică pentru toată această cascadă de încurcături pe care le-a provocat din aroganță și din încăpățânare. Gabriela Firea trebuie să accepte că nu se pricepe la administrație și că orice zi pe care o petrece în fruntea Primăriei este un risc pentru bucureșteni.

Mai ales după această decizie a Tribunalului București, se impune discutarea și susținerea proiectului USR București privind dizolvarea și lichidarea companiilor municipale. În acel proiect este un punct care prevede și reînființarea acestor administrații pe care Gabriela Firea le-a vrut desființate. Ele trebuie reformate, trebuie curățate de incompetență și clientelă politică și trebuie puse să livreze servicii publice de calitate”, a scris Roxana Wring pe Facebook.