Tribunalul Bucureşti: Dan Diaconescu poate candida la alegerile europarlamentare

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins contestaţia depusă împotriva candidaturii lui Dan Diaconescu la europarlamentare. Magistraţii au decis că Diaconescu poate candioda pentru că a îndeplinit toate procedurile prealabile necesare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

11 apr. 2014, 10:28
Tribunalul Bucureşti: Dan Diaconescu poate candida la alegerile europarlamentare

Jurnalistul Emil Simionescu a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie în legătură cu candidatura la alegerile europarlamentare a fondatorului PPDD, Dan Diaconescu. Simionescu susţine că documentele necesare în dosarul de candidatură au fost semnate în alb de către Diaconescu şi apoi completat de una dintre angajatele PPDD.

Emil Simionescu susţine că cea care a completat actele necesare a fost Daniela Alice Gheorghiu, contabil al PPDD, lucru ce ar putea fi demonstrat printr-o analiză grafologică. „Toate actele – declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia de acceptare a candidaturii şi declaraţia de necolaborare cu Securitatea, au fost semnate în alb de către Dan Diaconescu atunci când se afla în Italia”, a declarat Simionescu.

Deputatul Daniel Fenechiu, avocat al lui Dan Diaconescu, a afirmat că acuzaţiile sunt lipsite de fundament, actele depuse de Diaconescu respectând legislaţia în vigoare. „Ni se povestesc nişte SF-uri produse de un cetăţean ce-şi doreşte notorietate. Oricine poate fabula pe această temă (…) Nu avem de-a face decât cu nişte fabulaţii”, a replicat Fenechiu.

Biroul Electoral Central a acceptat deja lista PPDD depusă la alegerile europarlamentare, listă deschisă de către Dan Diaconescu, Simona Man şi Diana Voiculescu.