Redeschiderea dosarului Flora, în care Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat ilegal un teren, mutată la ÎCCJ

Publicat: Joi, 30 Martie 2017 09:16 // Actualizat: Joi, 30 Martie 2017 15:45 // Sursa: romaniatv.net

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi, cererea avocaţilor lui Traian Băsescu, astfel că hotărârea asupra redeschiderii dosarului "Flora" va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că fostul preşedinte e acum senator.

UPDATE: Cazul a fost transferat la Instanţa Supremă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti decid, joi, asupra confimării redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora.

Cauza a fost amânată de joia trecută, deoarece fostul preşedinte a fost citat la Palatul Cotroceni, în loc de actualul său domiciliu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost chemat şi în 24 mai 2016, la Tribunalul Bucureşti, în acelaşi dosar, deschis în urma unei plângeri pentru acuzaţia de abuz în serviciu, depusă de vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea.

Potrivit plângerii lui Cătălin Năstase, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Reclamantul a contestat durata procesului în care Traian Băsescu este intimat, însă Cătălin Năstase nu a fost prezent la termenul de judecată din 24 mai 2016.

“Mai am mulţi dintre ăştia care fac plângeri în 2015 din 2003? Mă judec oriunde", a spus Băsescu în sala de judecată.

Fostul preşedinte a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba de o reclamaţie din 2015 pentru o restituire din 2003.

“N-am pierdut încă niciun proces pe restituire, aşa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Nu-l cunosc pe Cătălin Năstase, nu l-am văzut, văd că nici nu a venit. Face reclamaţia şi nu vine la termen”, a mai spus Traian Băsescu. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosarul Flora retrocedare ilegala Traian Băsescu Tribunalul Bucureşti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
19 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H