Trucul PSIHOLOGIC care te ajută să câştigi ORICE negociere

Te-ai întrebat vreodată cum reuşesc oare unii oameni să iasă învingători în absolut orice situaţie care implică o negociere? Ei bine, psihologul Robert Cialdini, specialist în psihologie socială, şi-a propus să elucideze acest mister în volumul "Pre-Suasion", menit să facă lumină, în urma a zeci de studii şi experienţe întâlnite de-a lungul carierei sale.

RomaniaTV.net
05 sept. 2016, 12:52
Trucul PSIHOLOGIC care te ajută să câştigi ORICE negociere

Ce îi deosebeşte pe negociatorii talentaţi de ceilalţi indivizi este, potrivit specialistului, abilitatea de a pregăti terenul înainte de a-ţi susţine cauza.

„Cei mai buni negociatori devin persuasivi cu ajutorul „pre-suasiunii” – adică procesul de a-i determina pe interlocutori să fie receptivi cu privire la mesajul pe care urmează să îl primească, înainte să îl audă propriu-zis”, explică Cialdini.

Citeşte şi  Semne pe care organismul ţi le transmite că trebuie să îţi dai demisia

Astfel, indivizii persuasivi folosesc un limbaj care ajută interlocutorul să se deschidă înainte de a menţiona mesajul dorit – asta numeşte psihologul „pre-suasiune”.

„Îi convingem pe ceilalţi folosind un limbaj care le stârneşte asocierile mentale. Gândurile, percepţiile şi reacţiile emoţionale se nasc din aceste asocieri”, adaugă Cialdini.

Fie că negociezi preţul unei maşini cu un vânzător sau încerci să câştigi un client de partea ta, psihologul sugerează folosirea unui limbaj care îl condiţionează pe interlocutor să vadă argumentele în lumina dorită de tine.

Citeşte mai mult pe feminis.ro