TRUCURI de la Chef Scărlătescu: Cum obţineţi o culoare frumoasă a COZONACILOR

Probabil că toate gospodinele îşi doresc ca de Sărbătorile Pascale să facă cei mai reuşiţi cozonaci. Chef Scărlătescu dezvăluie câteva trucuri pe care dacă le veţi urma, veţi avea parte de nişte cozonaci pufoşi, ca cei de la cofetărie. 

RomaniaTV.net
13 apr. 2017, 09:41
TRUCURI de la Chef Scărlătescu: Cum obţineţi o culoare frumoasă a COZONACILOR

TRUCURI PENTRU COZONACI PUFOŞI ŞI GUSTOŞI

 1. Temperatura ingredientelor trebuie sa fie aceeasi. De aceea este indicat ca acestea sa fie pregatite cu 3 sau 4 ore inainte de a incepe sa faci cozonacii. Astfel, timpul le va permite sa ajunga la temperatura camerei.

 2. Exista o temperatura ideala pentru dospit. Potrivit chef-ului Scarlatescu, temperatura potrivita pentru dospit este de 35 de grade. Si umiditatea este importanta. Se pare ca nu trebuie sa fie mai mare sau mai mica de 80.

 3. Pentru a coace cozonacul, temperatura din cuptor trebuie sa fie de 160 de grade. Insa, spre final, aceasta trebuie sa fie de aproximativ 140 de grade. Lucrul acesta ii va pemrite cozonacului sa se coaca asa cum trebuie.

 4. In bucatarie, unde pregatiti cozonacul, este bine sa fie cald, spune chef-ul Scarlatescu. Aluatul trebuie pregatit la caldura. De asemenea, incercati sa evitati sa dechideti usile sau geamurile. Se va face curent.

5. Ingredientele lichide pe care le folosesti pentru a prepara cozonacul trebuie sa fie caldute. Incercati sa evitati sa folositi ingrediente prea reci sau prea calde cand pregatiti cozonacul. Altfel, nu va iesi asa cum va doriti.

 6. Aveti grija ca vasul in care este preparat aluatul sa fie caldut. Pentru asta, incercati sa il spalati cu apa calda, dupa care sa il stergeti bine inainte de a face cozonacul.

 7. Pentru a obtine o culoare frumoasa, incercati sa amestecati ouale cu putina sare.