Trucuri esenţiale pentru o piele sănătoasă şi frumoasă

Ingrijirea pielii poate fi destul de grea. Creme care iti promit marea cu sarea te pot dezamagi ca efecte.

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 20:27
Trucuri esenţiale pentru o piele sănătoasă şi frumoasă

Razele ultraviolete sunt un dusman notoriu al sanatatii si frumusetii pielii. Chiar si in zilele noroase, pana la 80% din razele UV pot trece dincolo de patura de nori. Un factor de protectie 30 este ideal pentru a-ti proteja pielea.

Cand esti tanara, pielea se regenereaza la fiecare 6-8 saptamani. Pe masura ce inaintezi in varsta, procesul incetineste, iar celulele moarte se acumuleaza la suprafata pielii. Pentru a scapa de ele, este nevoie de exfoliere. Altfel, pielea va arata imbatranita, uscata si apar riduri.

Exfolierea va indeparta aceste straturi de celule moarte si, in plus, va trimite semnale chimice catre straturile mai adanci ale pielii sa indeparteze mai repede acele celule, de preferat intre 6 si 8 saptamani.

Nu e nevoie de o exfoliere zilnica, ci de doua-trei ori pe saptamana. Pentru pielea sensibila o data pe saptamana este suficient.

Iata o reteta foarte simpla de exfoliant pe care o poti prepara in casa. Ai nevoie de o lingura de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de miere, un sfert de ceasca de lapte degresat. Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Clateste-ti fata cu apa calduta, apoi pune mixtura exfolianta pe o carpa moale. Sterge-ti pielea cu miscari usoare, apoi clateste cu apa calduta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.