TRUCURI feng shui în amenajarea bucătăriilor mici

Alaturi de dormitor si baie, bucataria face parte din triunghiul Feng Shui al casei. Acesta este in stransa legatura cu sanatatea si situatia noastra materiala. Specialistii Feng Shui considera ca o bucatarie amenajata conform principiilor si regulilor stravechii stiinte chineze ne va atrage bunastarea si prosperitatea.

28 nov. 2013, 08:26
TRUCURI feng shui în amenajarea bucătăriilor mici

Respectarea acestor reguli intr-o bucatarie de mici dimensiuni poate parea dificila si uneori chiar imposibila. Vezi mai jos cateva trucuri Feng Shui care te vor ajuta sa imbunatatesti fluxul energiilor pozitive din bucataria ta, transformand-o intr-un spatiu placut si armonios:

Ordinea este prima pe lista. O bucatarie aglomerata si incarcata va acumula energii negative care se vor reflecta asupra starii tale de sanatate, dar si a membrilor familiei tale. Si ordinea trebuie mentinuta chiar si in spatele usilor dulapurilor de bucatarie, nu doar la vedere.

Alege culori deschise, usor de asortat. Inteleptii chinezi considera ca una dintre cele mai potrivite nuante pentru decorarea bucatariei este galbenul pal care stimuleaza digestia, fiind si culoarea chakrei din plexul solar.

CITEŞTE ŞI: Casa în stil Feng Shui te fereşte de probleme

Chiar daca suprafata bucatariei tale este departe de a fi generoasa, stiinta Feng Shui recomanda folosirea mai multor surse de iluminat: aplice de perete, lustre tip pendul, spoturi reglabile montate in tavan sau in partea inferioara a dulapurilor suspendate. Amplasandu-le la diferite inaltimi, fiecare dintre acestea va modifica in felul sau energia din interiorul bucatariei.

Analizeaza cu un ochi critic si curata blatul de lucru de toate accesoriile, electrocasnicele si gadgeturile pe care nu le-ai folosit de luni bune. Pastrand doar obiectele folosite zilnic te vei alege cu un blat de lucru degajat, ordonat si mult mai placut din punct de vedere estetic.

Renunta fara regrete la paharele, canile si farfuriile ciobite, la oalele zgariate si cu smaltul sarit, la tigaile fara coada, chinuite de ani de gatit. Toate aceste obiecte vechi nu fac decat sa acumuleze energii negative care nu-ti sunt deloc benefice.

Citeste mai mult pe casadex.ro