Trucuri în bucătărie: Cum să faci să nu-ţi mai ardă cuptorul

Cât de dezamăgită ești când scoți din cuptor blatul de tort sau prăjitura preferată arse. Totul din cauza cuptorului care îţi face mereu probleme. Sunt câteva trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le ştie pentru ca prăjiturile lor să iasă perfecte.

04 feb. 2017, 07:31
Trucuri în bucătărie: Cum să faci să nu-ţi mai ardă cuptorul

Termometrul de pus în cuptor te ajută să stabilești la ce temperatură poți coace diverse aluaturi fine, pandișpanuri sau biscuiți crocanți. În plus, multe rețete moderne menționează și temperatura cea mai bună la care poți coace diverse prăjituri, astfel că termometrul este ideal.

În cazul în care ai cuptor clasic pe gaz și flacăra lui este prea puternică, pune sub tava de copt o altă foaie groasă de tablă, pentru a domoli căldura. Dacă prăjiturile se ard, chiar dacă ai pus tava pe treapta de mijloc, urcă tava pe o treaptă superioară și ajustează flacăra.

Tava cu apă în cuptor. Aceasta trebuie pusă cât mai jos, iar forma în care se află prăjitura pe grătar. Atenţie însă la apa din tavă. Nu trebuie să se evapore toată până când prăjitura nu este gata.

Ca să scape de grija cuptorului care arde, gospodinele apelează la un alt truc. Acestea pun în cuptor o cărămidă, sau o tavă cu nisip.

Citeşte şi Desertul zilei: Prăjitura Imperială