Trucuri pentru a face faţă transpiraţiei excesive

Vara, transpirația poate fi un coșmar. Ce faci când transpiri în exces? Cum ții totul sub control atunci când deodorantul nu face față? Există o serie de măsuri cosmetice, vestimentare și naturiste care limitează fluxul transpirației în mod considerabil.

18 aug. 2017, 07:53
Trucuri pentru a face faţă transpiraţiei excesive

E posibil să suferi de hiperhidroză dacă transpiri foarte mult. Persoanele afectate se confruntă cu situaţii stânjenitoare şi anxietate. Transpirația în exces le poate scădea încrederea de sine și poate favoriza lipsa de socializarea sau chiar pierderea locului de muncă. În hiperhidroză, mecanismul de răcorire al corpului este atât de activ încât el produce de 4 sau de 5 ori cantitatea de transpiraţie de care ai nevoie.

Cele mai predispuse zone vizate de hiperhidroză sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. În unele cazuri, transpiraţia este localizată doar pe anumite porţiuni de corp, cum ar fi capul sau mâinile, în timp ce alte persoane transpiră pe întreaga suprafaţă a corpului.

Prevenirea cosmetică a transpirației

În farmacii există produse pentru oprirea transpirației în exces cu o putere de acțiune foarte mare, unele fiind eliberate cu rețeta medicală.

Produsele cosmetice cu acțiune împotriva transpirației funcționează cel mai bine pe timpul nopții. Dacă aplici produsul dimineața, substanța poate să fie eliminată de transpirația corporală care deja există pe piele.

Dacă faci exerciţii fizice sau faci muncă manuală într-un climat cald, aşteaptă-te să transpiri mult. Chiar dacă transpiraţia ta excesivă nu este declanşată de un factor medical, asta nu înseamnă că nu ai aliaţi care să te ajute să o ţii sub control.

Atenție la îmbrăcăminte!

Materialele din care este confecționată îmbrăcămintea au un rol important. Evită hainele din materiale sintetice, mătase ori licra și înlocuiește-le cu bumbac, lână și alte fibre naturale.

În zilele de vară ar fi indicat să nu porți piese vestimentare foarte strâmte, ci unele vaporoase. Albul va scoate întotdeauna la iveală petele umede, pe când culorile mai închise și imprimeurile grafice le ascund mult mai bine.
Pentru efortul fizic de la sala de fitness există ținute speciale confecționate din material care lasă pielea să respire.

Pudra mentolată este un inhibator excelent al transpirației.

Află cum să scapi în mod natural de transpirația în exces AICI