Trucuri pentru curăţenia de Crăciun cu metode naturale

Curățenia generală de Crăciun cu soluții naturale va fi mai ușoară și nu-ți va afecta sănătatea, mai ales dacă ai alergii sau ești însărcinată. Începe curățenia cu dormitoarele, apoi treci în sufragerie, bucătărie, lăsând la final baia. În plus, cea mai eficientă soluție de curățare și dezinfectare rămâne tot cea din trei părți apă și o parte oțet.

RomaniaTV.net
22 dec. 2017, 10:00
Trucuri pentru curăţenia de Crăciun cu metode naturale

Scoți petele de pe mobilă cu maioneză

Poate nu te-ai gândit că maioneza poate scoate petele de pe mobilă. Ingredientele maionezei, oțet, ulei și zeamă de lămâie, fac din ea o soluție bună pentru lustruirea mobilei. Ia un disc demachiant, aplică puțină maioneză și freacă urmele de pe mobilerul din lemn. Las-o să acționeze 5 minute, apoi şterge cu o cârpă umedă.

Citeşte şi Cum să ai Brad în casă fără să scoţi vreun ban din buzunar FOTO

Prin același procedeu poți scoate fața unei măsuțe de cafea sau unei noptiere pe care au rămas urmele cănilor de ceai sau cafea.

Tot cu maioneză poți să cureți oglinzi, pahare și urmele lipicioase rămase de la etichete pe sticle sau pe alte recipiente. Cu o bucată de pânză îmbibată în maioneză reci porțiunile cleioase, apoi cureți de mai multe ori grăsimea, obținând la final suprafețe curate și netede.

Perdele mai curate cu bicarbonat

La spălarea perdelelor, folosește în ultima apă în care le clătești puțin bicarbonat de sodiu. În acest fel devin mai albe. Dacă vrei să rămână apretate, pune puțină sare de bucătărie înainte de a le stoarce și întinde.

Află ce alte soluții naturale de curățenie te ajută să faci curățenie de Crăciun AICI.