Dosarul „Ferma Băneasa”. Remus Truică: Pe mine, ADEVĂRUL nu mă deranjează cu nimic

Remus Truică, unul dintre acuzații în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, a declarat vineri, la Brașov, înainte de pronunțarea magistraților Curții de Apel în privința arestării preventive a acestora, că "adevărul nu-l deranjează cu nimic".

11 dec. 2015, 13:21
Dosarul „Ferma Băneasa”. Remus Truică: Pe mine, ADEVĂRUL nu mă deranjează cu nimic

„Eu, din ce am observat aseară, (.n.r. — joi seara, la ședința Curții de Apel), și ceilalți, care sunt suspecți-inculpați în acest dosar, să spunem — avem singura dorință de a se afla adevărul. Pe mine, adevărul nu mă deranjează”, a declarat Remus Truică.

Citeşte şi: Remus Truică şi Dan Andronic află dacă vor fi ARESTAŢI. Pronunţarea instanţei, amânată UPDATE

În legătură cu transcriptele telefonice apărute în presă, Truică a spus că „toată lumea îl întreabă de acestea” și, oricum, sunt mult mai multe decât au apărut în presă.

„Normal, am mii de convorbiri telefonice. Bineînțeles, s-a subliniat o zonă care poate fi interpretabilă”, a adăugat Truică, referindu-se la procentele de care se vorbește în acele convorbiri.

Referitor la audierea Prințului Paul, care are loc vineri, la DNA Brașov, Truică a replicat:

„Știți când a venit prima dată Prințul Paul aici, la Brașov? Știți de ce a venit. Cred că știți, că a fost celebru cazul la vremea respectivă, și cred că Prințul Paul încearcă tot felul de variante. Prințul Paul este o personalitate”.

Întrebat de relațiile pe care le-ar avea la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar fi putut influența retrocedarea de care este acuzat, Truică a explicat că acest lucru „face parte din denunțul Alteței Sale, Prințul Paul”, în care a găsit „niște acuzații absolut aiuristice”.

„Noi am făcut exact ceea ce trebuia să facem și anume am contractat serviciile unei firme de avocatură care să facă aceste demersuri peste tot unde este necesar. Atât și nimic mai mult”, a mai spus Truică.

În final, el a precizat că vrea să se plimbe până la ora pronunțării deciziei magistraților Curții de Apel, anunțată la 15.30.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciului Teritorial Brașov i-au reținut pe omul de afaceri Remus Truică pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, pe Robert Mihăiță Roșu, avocat partener la o casă de avocatură, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la spălare de bani și la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, pe Dan Andronic, consultant politic și jurnalist, pentru constituire de grup infracțional organizat, în forma aderării, și complicitate la trafic de influență.

În dosar au fost reținuți și Marius Marcovici, administrator al unei societăți comerciale, consilier, pentru constituire de grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și spălare de bani, și Lucian Mateescu pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență, scrie Agerpres.

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Brașov în acest dosar a început joi, la ora 15.30, și s-a încheiat vineri dimineață, la ora 2.30, magistrații anunțând că pronunțarea va avea loc la ora 13.00.

STENOGRAME: Un miliardar israelian şi şeful de cabinet al lui Yizhak Rabin, urmăriţi penal în dosarul lui Remus Truică

Toate cele cinci persoane reținute în acest dosar de DNA Brașov pentru 24 de ore, Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu și Robert Roșu sunt în libertate, după ce mandatul de reținere le-a expirat în cursul nopții respectiv dimineața.