Trump ameninţă cu „focul” şi „furia” Coreea de Nord, dacă Phenianul îşi continuă ameninţările

Preşedintele american Donald Trump a promis marţi ”focul” Coreei de Nord, în cazul în care aceasta continuă să ameninţe Statele Unite, pe fondul dezvoltării arsenalului nuclear nord-coreean, relatează AFP.

08 aug. 2017, 20:31
Trump ameninţă cu „focul” şi „furia” Coreea de Nord, dacă Phenianul îşi continuă ameninţările

Donald Trump, ameninţări fără precedent cu războiul. „Coreea de Nord ar face mai bine să nu profereze ameninţări la adresa Statelor Unite”, a declarat Trump de la clubul său de golf de la Bedminster (New Jersey), unde se află în concediu.

„Ele (ameninţările) se vor lovi de foc şi furie”, a adăugat el, promiţând o reacţie de o amploare „pe care lumea n-a mai văzut-o până acum”.

Regimul de la Phenian a dat asigurări luni că înăsprirea sensibilă a sancţiunilor ONU nu-l va împiedica să-şi dezvolte arsenalul nuclear, ameninţând Statele Unite că le vor „face să plătească preţul crimei lor (…) de o mie de ori”.

La iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sancţiuni care ar putea să o coste un miliarde de dolari dn veniturile anuale, restrângând totodată schimburi economice cruciale cu China, principalul ei aliat şi partener economic.

Secretarul de Stat amweican Rex Tillerson a exclus o întoarcere rapidă la dialog cu Phenianul, apreciind că noul rând de sancţiuni demonstrează că lumea şi-a pierdut răbdarea în faţa ambiţiilor nucleare ale regimului stalinist.