Trump, constrâns să promulge legea privind finanţarea pentru a evita închiderea administraţiilor federale

Președintele american, Donald Trump, a promulgat vineri legea privind finanțarea, adoptată cu o zi înainte de Congres, permițând astfel evitarea, cel puțin temporară, a unei închideri a administrațiilor federale.

08 dec. 2017, 21:10
Trump, constrâns să promulge legea privind finanţarea pentru a evita închiderea administraţiilor federale

Camera Reprezentanților, apoi Senatul au adoptat joi seara o prelungire, timp de două săptămâni, până la 22 decembrie, interval care oferă timp suplimentar președintelui american, majorității republicane și opoziției democrate de a negocia parametrii importanți ai bugetului pentru 2018.

Democrații cer o paritate între creșterea sumelor pentru apărare și restul bugetului. Ei solicită de asemenea adoptarea, înainte de finalul anului, a unei legi de regularizare a sutelor de mii de imigranți ilegali care au ajuns pe teritoriul american atunci când erau copii, așa numiții „dreamers”, potrivit Agerpres.

În perioada administrației Obama, aceștia erau protejați de expulzare și aveau șansa să studieze sau să lucreze în Statele Unite, în baza unui program special numit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals). Donald Trump a suprimat acest program în septembrie, dar le-a acordat un răgaz de șase luni beneficiarilor, dând termen Congresului să legifereze până în martie.