Trump, gafă inacceptabilă: Preşedintele american nu şi-a amintit numele soldatului mort în Niger

Myeshia Johnson, soţia militarului La David T. Johnson decedat în cursul unei operaţiuni în Niger, a confirmat luni că preşedintele SUA, Donald Trump, nu îşi amintea numele soţului ei în cursul conversaţiei pentru transmiterea de condoleanţe.

23 oct. 2017, 19:33
Trump, gafă inacceptabilă: Preşedintele american nu şi-a amintit numele soldatului mort în Niger

Atitudinea „oscilantă” a preşedintelui Donald Trump „m-a rănit cel mai tare”, a declarat Myeshia Johnson.
„Dacă soţul meu a mers acolo şi a luptat pentru ţara noastră, de ce nici măcar nu îşi aminteşte numele lui!?”, a adăugat văduva militarului ucis în Niger.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a negat de mai multe ori că ar fi avut vreo conversaţie inadecvată cu soţia militarului american ucis în Niger, ameninţând că, dacă acest scandal va continua, el poate prezenta dovezi care să arate că nu a spus nimic greşit. „Nu am spus ceea ce susţine acea membră a Congresului. Nu am spus deloc aşa ceva, ea ştie acest lucru. Am avut o conversaţie foarte frumoasă cu acea femeie, care mi s-a părut a fi o femeie extraordinară”, a declarat Donald Trump acum câteva zile. Întrebat de reporteri despre presupusele „dovezi” despre care vorbise anterior, Donald Trump a spus: „Să vedem dacă face aceste declaraţii încă o dată”, informează Mediafax.

Preşedintele SUA, Donald Trump, este acuzat de o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Frederica Wilson, că i-a spus văduvei unui militar american ucis în Niger că acesta „ştia în ce s-a băgat” când s-a înrolat şi că nici măcar nu îşi amintea numele acestuia, dar liderul de la Casa Albă susţine că informaţiile nu sunt adevărate.

Frederica Wilson se afla în maşină cu Myeshia Johnson în drumul spre Aeroportul internaţional din Miami, unde a fost adus corpul neînsufleţit al sergentului La David T. Johnson, decedat la vârsta de 25 de ani. În timp ce se deplasau la aeroport, preşedintele Donald Trump a sunat-o pe văduva militarului, pentru a-i transmite condoleanţe. Sergentul Johnson s-a numărat printre cei patru militari americani ucişi pe 4 octombrie în Niger, într-un atac al islamiştilor afiliaţi reţelei teroriste Al-Qaida. „Preşedintele i-a spus următorul lucru văduvei militarului: «Cred că ştia în ce s-a băgat la înrolare, dar bănuiesc că este oricum dureros»”, a declarat Frederica Wilson, informează Mediafax.

Casa Albă a transmis că discuţiile preşedintelui cu rudele militarilor morţi în operaţiuni sunt private, iar Donald Trump susţine că este vorba de o ştire falsă.