Trump limitează accesul imigranţilor în SUA: „Este o zi mare pentru securitatea naţională. Vom construi un zid

Preşedintele Donald Trump va semna mai multe ordine executive, miercuri, prin care va impune interdicţii temporare pentru majoritatea refugiaţilor din Siria şi din alte şase state din Orientul Mijlociu sau din Africa, potrvit unor experţi citaţi de Reuters.

25 ian. 2017, 06:58

De asemenea, ordinul va suspenda eliberarea vizelor pentru cetăţenii unor state precum Siria, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, au mai declarat experţii, care au cerut să-şi păstreze anonimatul.

Joi seară, Donald Trump a postat pe o reţea de socializare următorul mesaj: ” Este o ZI MARE cu privire la securitatea naţională, mâine. Printre multe alte lucruri, vom construi un zid”, informează Reuters, citatî de Mediafax.

Măsurile cu privire la securitatea frontierelor vor include construirea unui zid la graniţa Mexicului, dar şi alte acţiuni menite să reducă numărul imigranţilor care locuiesc în Statele Unite ale Americii.

 Stephen Legomsky, consilier şef din cadrul serviciilor de cetăţenie şi imigrare în fosta administraţie Obama, a declarat că preşedintele are autoritatea de a limita intrarea refugiaţilor în ţară şi eliberarea vizelor pentru anumite ţări, însă doar dacă este în interesul publicului.

Citeşte şi Donald Trump dă vina pe imigranţi şi fraude electorale pentru că a pierdut votul popular

”Dintr-un anumit punct de vedere, măsurile se poziţionează în limitele legale”, a spus Legomsky. ”Cu toate acestea, din perspectiva politicii, ar fi o idee groaznică, pentru că există, în acest moment, nevoia de a acorda ajutor umanitar refugiaţilor”.

Alte măsuri pot include direcţionarea tuturor agenţiilor să finalizeze un sistem biometric de identificare pentru cetăţenii care intră şi ies din Statele Unite, precum şi o acţiune împotriva imigranţilor care primesc în mod fraudulos beneficii guvernamentale, informează Mediafax.

Pentru a restricţiona imigraţia ilegală, preşedintele Donald Trump a promis să construiască un zid la graniţa SUA-Mexic şi să deporteze migranţii care trăiesc ilegal în interiorul Statelor Unite.