Trump reacţionează la acuzaţiile de complot împotriva SUA aduse fostului director de campanie

Președintele SUA, Donald Trump, a reafirmat luni că nu există "nicio înțelegere secretă" între echipa sa de campanie din alegerile de anul trecut și Rusia, după ce primele persoane au fost inculpate în acest dosar, principalii vizați fiind fostul său șef de campanie, Paul Manafort, și asociatul acestuia, Richard Gates.

30 oct. 2017, 17:12
Trump reacţionează la acuzaţiile de complot împotriva SUA aduse fostului director de campanie

Inculpat pentru 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate, Manafort s-a predat luni biroului FBI din Washington și urmează să fie prezentat justiției, transmite AFP.

Însă Trump susține că faptele imputate lui Manafort sunt de dinainte ca acesta să facă parte din campania sa.

Îmi pare rău, dar aceasta a fost cu ani în urmă, înainte ca Paul Manafort să facă parte din campania Trump. Dar de ce nu sunt vizați Necinstita Hillary & Democrații ?????’, a scris Trump pe Twitter. ‘…. De asemenea, nu există NICIO COLUZIUNE„, a completat el.

Liderul de la Casa Albă nu menționează însă nimic despre un alt fost membru al echipei sale, George Papadopoulos, care a pledat vinovat pentru că a mințit în declarațiile date anchetatorilor FBI.

Însărcinat cu chestiunile de politică externă în cadrul echipei lui Trump, Papadopoulos, prin declarațiile sale false, „a afectat ancheta în desfășurare a FBI privind existența unor legături sau a unor eventuale coordonări între persoanele asociate campaniei și guvernul rus pentru a interfera în alegerile prezidențiale din 2016”, se arată în actul de acuzare semnat de procurorul special Robert Mueller.

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, inculpat pentru complot împotriva SUA

În vârstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși.

FBI a percheziționat la sfârșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente.

Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept „o vânătoare de vrăjitoare”. Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.