Trupele ruse pregătesc atacul asupra „inamicului”

Grupul operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR) se pregătesc din nou, pentru al patrulea an consecutiv, să forţeze râul Nistru, potrivit unui comunicat de presă al Districtului Militar Vest din cadrul Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, citat de portalul Deschide.md.

14 aug. 2018, 14:03
Trupele ruse pregătesc atacul asupra „inamicului”

Înainte de începerea aplicaţiilor din stânga Nistrului, militarii ruşi au verificat starea tehnică a echipamentelor din dotare.

În comunicatul Ministerului Apărării rus se menţionează că exerciţiile au drept obiectiv ”depăşirea obstacolelor de pe râul Nistru”.

Dar, potrivit Deschide.md, din practica anilor precedenţi se ştie că militarii ruşi se antrenează, după cum ei înşişi afimă, ”pentru lichidarea cu succes a inamicilor de pe malul drept”.

La exerciţiul de anul trecut de forţare a Nistrului, trupele ruse din Transnistria au invitat şi spectatori, care le-au dăruit flori militarilor după finalizarea aplicaţiilor. Mai mult, pe un tanc care a traversat răul Nistru s-a aflat cocoţat şi un preot.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a cerut de fiecare dată GOTR să se abţină de la astfel de provocări, dar a fost ignorat.