Trupul neînsufleţit al poetului Emil Brumaru va fi depus la Palatul Roznovanu

Trupul neînsufleţit al poetului Emil Brumaru va fi depus luni, începând cu ora 10.00, în holul central al Palatului Roznovanu, a anunţat Primăria Iaşi, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
06 ian. 2019, 13:08
Trupul neînsufleţit al poetului Emil Brumaru va fi depus la Palatul Roznovanu

Toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu scriitorului sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Municipiului Iaşi, până marţi, pentru a se reculege şi a scrie câteva cuvinte în cartea de condoleanţe.

Poetul Emil Brumaru a murit, sâmbătă seară, la vârsta de 80 de ani. 

„Emil Brumaru a murit azi-noapte. Nu îmi vine să cred că a murit – după cum nu îmi vine să cred că a putut exista. Unul dintre foarte puţinii poeţi care au scris Paradisul. A tradus Paradisul în limba română. Şi, deşi ştiu cât a iubit lumina în care e acum, sunt extraordinar de trist pentru el. Şi pentru noi. Să-ţi fie Paradisul pe măsură, Emil Brumaru!”, a scris Radu Vancu pe Facebook. 

Emil Brumaru s-a născut la 1 ianuarie 1939 în comuna Bahmutea (Mihailovca), judeţul Tighina, Basarabia (azi în Republica Moldova). După studii la Şcoala medie nr. 1 „Mihail Sadoveanu” (actualul Colegiu Naţional) din Iaşi, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din acelaşi oraş, absolvind în 1963. În perioada 1963–1975 a fost medic în comuna Dolhasca, judeţul Suceava.

S-a dedicat apoi scrisului, în paralel cu activitatea de corector (1983-1989) şi redactor (1990-1996) la revista ieşeană Convorbiri literare.

A debutat cu poezii în revista Luceafărul (1967), apoi editorial în 1970, cu două volume de poezie, „Versuri” (Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut) şi „Detectivul Arthur”.

Citeşte şi: Emil Brumaru a murit