Tsipras primeşte sprijin pentru un nou pachet de salvare a Greciei. FMI şi UE dau undă verde negocierilor

Premierul grec, Alexis Tsipras a primit ân final susţinere din partea parlamentarilor de la Atena, sâmbătă, privind propunerile legate de reforme economice în vederea obţinerii unui nou plan de salvare pentru Grecia, consimţit cu creditorii internaţionali şi zona euro, anunţă Reuters. Cu toate acestea, Tsipras s-a confruntat cu o adevărată rebeliune în propriul său partid, fapt ceea ce i-ar putea ameninţa majoritatea în Parlament.  

11 iul. 2015, 11:42
Tsipras primeşte sprijin pentru un nou pachet de salvare a Greciei. FMI şi UE dau undă verde negocierilor

Măsurile propuse de guvernul lui Alexis Tsipras, care au primit, iniţial, aprobare din partea Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional înaintea reuniunii cruciale a celor 19 miniştri de finanţe din zona euro, la Bruxelles, au trecut cu sprijinul partidelor de opoziţie pro-europene.

Aceste măsuri au fost considerate a fi ultima şansă pentru ca Grecia să nu ajungă în colaps financiar şi să nu fie exclusă din zona euro, informează Reuters.

Surse din zona euro au dezvăluit că acum, în urma acestor demersuri ale Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional, care au analizat planurile de redresare economică ale Atenei, Grecia ar avea cele mai bune şanse să negocieze un împrumut internaţional de salvarew – al treilea pachet de salvare a ţării de la faliment, de la declanşarea crizei economice în SUA şi Europa.

CE, FMI şi Banca Centrală Europeană (BCE) au evaluat noile planuri de reformă ale Greciei, înaintea summit-ului miniştrilor de Finanţe din zona euro, de sâmbătă după-amiază.

Noul plan de salvare a Greciei de la faliment este estimat la o valoare totală de 74 de miliarde de euro.