Tu ai mâncat vreodată pui de baltă? Vezi unde poţi încerca astfel de preparate în Bucureşti

Paul Richard Nicolau, omul care a construit prima şi singura fermă producătoare de raci din România, lansează în această primăvară un restaurant unde se poate mânca pui de baltă.

18 feb. 2015, 08:56

După ce a cucerit milioane de papile gustative, Paul Richard Nicolau, proprietarul Tavernei Racilor, lansează în această primăvară un nou restaurant. Restaurantul răpește un strop din farmecul Parisului și îl transformă în ingredientul de nelipsit în preparatele puse la dispoziție, printre care și celebrul „pui de baltă”.

„Deși aveam această idee în minte de un an, am avut nevoie de timp pentru a crea mediul propice creșterii broscuțelor, dar mai ales, pentru a înțelege că simplitatea este sinonimul grandorii. Cel mai simplu lucru este pasiunea pentru mâncare, dar și dorința de a experimenta continuu. Tocmai de aceea, am vrut să deschid ușile unui loc în care oamenii să se bucure de micile plăceri ale vieții: o cafea în căutarea inspirației, o conversație plăcută, o masă bună și, bineînțeles, deliciosul pui de baltă crescut în propria fermă”, a spus Richard Nicolau.

Le OacOac Bistro preia într-o formă unică din tradiția Tavernei Racilor. Ce este Taverna Racilor? Ei bine, este singurul loc unde poţi mânca raci crescuţi pe pământ românesc. Şi asta pentru că Paul Richard Nicolau a avut prima şi singura fermă producătoare de raci din România, situată în localitatea Izvoarele, undeva în judeţul Giurgiu.

În două bazine, unul de 3 hectare şi unul de 40 de hectare, sunt crescuţi racii din specia Astacus Leptodactylus. Racul- de-baltă este prins din ape locale, concesionate de companie şi întreţinute pentru a evita factorii de poluare. Poluarea duce încet-încet la dispariţia racilor, astfel încât, în multe ţări din Europa Occidentală, aceştia se găsesc deja destul de greu.

Bistro Le OacOac by Taverna Racilor se deschide pe 27 februarie în Bucureşti.