Tu cum păstrezi ouăle? Greşeala pe care o faci când le depozitezi în frigider

Poate o „bâlbă” în design, sau pur și simplu nu a fost studiat fenomenul îndeajuns până acum. Suportul de pe ușa frigiderului nu este cel mai potrivit loc unde sa depozităm ouăle. Multe modele de frigider au acest compartiment special pe ușă, dar iată de ce ar trebui să reconsideram poziționarea alimentelor.

20 mai 2017, 11:17
Tu cum păstrezi ouăle? Greşeala pe care o faci când le depozitezi în frigider

Studiat de gospodine
Sara Benwell de la revista adevăratelor femei de casa „Good Housekeeping” argumentează:

„Nu numai că uşa este cea mai caldă parte a frigiderului, ci și cea mai sensibilă la fluctuațiile de temperatură. Ouăle sunt cele mai bune atunci când sunt depozitate la o temperatură constantă, așa că vă recomandăm să le păstrați în frigider pe raftul din mijloc”

De ce atâta atenție la ouă?

Simplu, este un aliment foarte consumat la nivel mondial și ca orice produs organic se degradează. Degradarea este un proces natural care implică deteriorarea strucurilor celulare și moleculare. Acest proces este determinat sau însoțit de bacterii, fungi și alte microorganisme, care de cele mai multe ori ne afectează sănătatea. Alt motiv pentru care este impetuos necesar sa renunțați la ouăle vechi este faptul ca bacteria Salmonella se dezvoltă în timp, iar oul contaminat nu prezintă „simptome” .

Sursa: Revista Teo