Tu speli CORECT rufele la maşină? Iată ce rişti să păţeşti

În sezonul rece, în mod deosebit, vi se irită pielea foarte tare şi aveţi alergii? Pentru a remedia această problemă, trebuie să acordaţi o mai mare atenţie atunci când spălaţi hainele la maşină.

03 nov. 2014, 17:22
Tu speli CORECT rufele la maşină? Iată ce rişti să păţeşti

„Pentru cei mai mulţi oameni, simpla reducere a numărului de articole vestimentare la fiecare spălare, pentru ca rufele să poată să beneficieze de o ultimă clătire finală eficientă, este suficientă pentru ca hainele şi lenjeria de pat să aibă o atingere mai fină şi mai plăcută pe piele. Reziduurile de detergenţi şi balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot să irite pielea în sezonul rece„, a declarat Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford.

Dacă şi după o clătire corectă a rufelor acestea continuă să vă irite pielea, ar fi indicat să consultaţi un medic şi, mai ales, să renunţaţi la detergentul şi balsamul de rufe preferate. Optaţi pentru un detergent şi un balsam care sunt concepute special pentru pielea sensibilă, scrie doctorulzilei.ro care citează dailymail.co.uk.

Spălaţi lenjeriile de pat la 60 de grade Celsius. Paraziţii microscopici din praful din locuinţe trăiesc în celulele tegumentare exfoliate de pe pielea umană şi ei pot fi găsiţi în fiecare casă – în pat, pe covoare şi pe obiectele de mobilier.

Citeşte şi Cum sa cureţi masina de spălat fără a apela la produse din comerţ. TRUCURI de la bunica

„Cei mai mulţi oameni sunt alergici mai degrabă la excrementele eliminate de aceşti paraziţi microscopici decât la paraziţii înşişi”, explică Adam Friedmann, medic dermatolog la Harley Street Dermatology Clinic din Marea Britanie.

Specialiştii recomandă acoperirea saltelelor, pilotelor şi a pernelor cu o cuvertură impermeabilă la alergeni.

Totodată, evitaţi să cumpăraţi mochete sau covoare care acoperă toată suprafaţa podelei şi folosiţi un aspirator care este echipat cu un filtru performant. Păstraţi camerele bine ventilate şi ştergeţi praful de pe suprafeţele plane cel puţin o dată pe săptămână.

Renunţaţi la articolele vestimentare din lână. Hainele pentru iernile grele, precum paltoanele din lână, pot să irite pielea uscată şi sensibilă, spune John Hamilton, medic specializat în cosmetică, dermatologie şi biogerontologie din comitatul Worchestershire.

„Încercaţi să purtaţi un articol vestimentar uşor, permeabil, imediat lângă piele, peste care puneţi alte articole de îmbrăcăminte care să fie uşoare”, a adăugat el.

Citeşte şi Cum usuci rufele rapid. TRUCURI ISTEŢE