Tudor Chirilă, pe Facebook: „Au minţit şi lucrurile încep să iasă la iveală…”

Tudor Chirilă a reacţionat pe Facebook în urma ultimelor dezvăluiri făcute după tragedia de la  Colectiv, spunând că "au mintit si lucrurile incep sa iasa la iveala" şi "se va dovedi adevarul foarte curand".

25 nov. 2015, 20:56
Tudor Chirilă, pe Facebook: „Au minţit şi lucrurile încep să iasă la iveală…”

„Au mintit si lucrurile incep sa iasa la iveala. Se va dovedi adevarul foarte curand. La fel cum se va dovedi ca nu aveam know-how in gestiunea medicala a unei asemenea crize. Oricat ar latra presa de partid si de stat si oricati sefi de clinici din Bordeaux s-ar inventa”.”Trebuia cerut ajutor international in minutul UNU al tragediei. Atat spun de cand vorbesc despre asta”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

„Trebuia cerut ajutor international in minutul UNU al tragediei. Atat spun de cand vorbesc despre asta”, a adăugat artistul. 

Citeşte şi 

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov – inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu – au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Suspendarea acestora vine după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că ISU București știa de existența clubului Colectiv, deși anterior instituția a susținut că localul nu se afla în baza de date.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a arătat miercuri, într-un comunicat de presă, că a primit, în 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie.

CITEŞTE ŞI Raed Arafat, reacţie după ce conducerea ISU a fost suspendată: Am primit informaţii greşite

În urma sesizării, inspectorul general al IGSU a informat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus, în regim de urgenţă, efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, a precizat sursa citată.

Din datele preliminare obţinute în urma verificărilor a rezultat că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie, în jurul orei 23.30.

„Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului – Emagic – fără a rezulta că au fost efectuate verificări la faţa locului”, a precizat IGSU.

CITEŞTE ŞI: INCENDIU COLECTIV. Pompierii ştiau de existenţa clubului cu cel puţin cinci săptămâni înainte de incendiu

Jurnalistul Cătălin Tolontan a contactat, marţi, conducerile IGSU şi ISU şi le-a trimis o sesizare în care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie. Sesizarea a fost formulată şi în contextul în care IGSU şi ISU au susţinut că nu ştiau despre clubul Colectiv, iar acesta nu exista în baza lor de date.