Tudor Chiuariu a primit termen să îşi dea DEMISIA din PNL

Liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu să îşi dea demisia din PNL, până pe 23 ianuarie, când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

11 ian. 2015, 15:28
Tudor Chiuariu a primit termen să îşi dea DEMISIA din PNL

Potrivit surselor citate, reacţia Alinei Gorghiu vine în urma anunţului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Prima şedinţă din 2015 a Biroului Politic Naţional al partidului va avea loc în 23 ianuarie, la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderii formaţiuni pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Reacţia Alinei Gorghiu vine după ce, şi preşedintele Klaus Iohannis, în campania electorală pentru prezidenţiale, a declarat că senatorul Tudor Chiuariu trebuie să plece din PNL, în condiţiile în care acesta a fost condamnat pentru corupţie.

Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiţiei, este urmărit penal în Dosarul retrocedărilor ilegale, în care este arestat fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc. Chiuariu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi spălare de bani. Senatorul ar fi urmat să primească 2,5 milioane de euro pentru a interveni la funcţionari ai unor instituţii din Bacău.

CITEŞTE ŞI Tudor Chiuariu, URMĂRIT PENAL pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul lui Viorel Hrebenciuc