Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL VIDEO

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL, informează România TV. Decizia deputatului PNL vine după s-a început urmărirea sa penală şi a fost pus sub control judiciar în dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările ilegale de păduri. Chiuariu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi spălare de bani. Senatorul ar fi urmat să primească 2,5 milioane de euro pentru a interveni la funcţionari ai unor instituţii din Bacău.

RomaniaTV.net
13 ian. 2015, 10:24
Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL VIDEO

„Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Național Liberal, până la clarificarea situației legate de acuzațiile formulate săptămâna trecută”, a precizat senatorul PNL Tudor Chiuariu, într-un comunicat de presă.

Procurorii DNA Braşov susţin că, în contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către Paltin Sturdza, în noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga şi Daniel Constantin Călugăr s-au înţeles cu Tudor Chiuariu să primească suma de 2.5 milioane de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău. Decizia avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 43.227 dctare de teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti.

Ulterior, susţin anchetatorii, cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, potrivit căruia suma de două milioane de euro urma să îi fie plătită lui Chiuariu cu titlu de onorariu fix şi 500.000 de euro ca onorariu de succes la data predării titlurilor de proprietate.

În timpul controlului judiciar, Tudor Chiuariu poate părăsi România doar cu încuviinţarea procurorului şi are interdicţie să se apropie şi să comunice, direct sau indirect, cu persoanele menţionate în ordonanţa procurorilor. Chiuariu este obligat să se prezinte la poliţie conform programului de supraveghere stabilit sau de câte ori este chemat, să meargă la anchetatori când este citat, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

STENOGRAME cu Hrebenciuc şi Adam: Vine valul arestărilor. Urmează 4 ani în care facem afaceri curate, nu furăm

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a anunţat luni că preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut senatorului Tudor Chiuariu suspendarea din partid până la clarificarea situaţiei sale juridice.

Petrache a subliniat că în statutul PNL este prevăzut că, dacă un membru este condamnat pentru corupţie, cu suspendare sau executare, pentru fapte de corupţie, îşi pierde de drept calitatea de membru de partid.