Tudor Ciuhodaru candidează la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România

Deputatul Tudor Ciuhodaru și-a anunțat candidatura la președinția Colegiului Medicilor din România.

27 oct. 2015, 21:36
Tudor Ciuhodaru candidează la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România

Propun să acționăm împreună pentru bunăstarea acestei profesii. Asta înseamnă trei lucruri clare: condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și desființarea feudelor baronilor din sănătate. Drumul înainte va fi lung. Urcușul va fi greu. S-ar putea să nu ajungem repede la capăt. Numai solidari putem trece cu bine peste ceea ce va urma„, le-a transmis Ciuhodaru medicilor, printr-o postare pe blogul său.

El a adăugat că accentul trebuie pus pe drepturile medicilor, astfel încât aceștia să fie respectați de guvernanți.

E momentul ca această organizație să fie mai mult decât alt încasator de taxe sau un instrument coercitiv. E momentul ca cel care o conduce să lupte pentru tine. E momentul să alegi pe cineva care a dovedit că știe, poate și vrea să te reprezinte„, a subliniat deputatul.

Tudor Ciuhodaru a declarat că nu ar fi luat decizia de a candida dacă nu ar fi avut susținerea colegilor și dacă nu i s-ar fi cerut acest lucru. El a precizat că „feudele baronilor din sănătate” reprezintă „sistemul împământenit, sistemul în care există oameni care conduc de 20 de ani, iar rezultatele nu se văd, sistemul în care se împiedică promovarea celor care sunt cu adevărat valoroși în sistemul medical, locul în care nu poți promova dacă nu ai avizul seniorului”.

El a reamintit că a depus un proiect de lege prin care salariile medicilor să fie egale cu ale demnitarilor.

Ciuhodaru a atras atenția și asupra faptului că va fi prima dată când conducerea CMR va fi aleasă de către toți membrii.

Dr. Gheorghe Borcean a fost ales pe 1 aprilie președinte al Colegiului Medicilor din România, înlocuindu-l pe Vasile Astărăstoae care a demisionat din funcție la sfârșitul lunii martie. El a anunțat la momentul respectiv că este vorba despre un mandat scurt, care expiră în luna decembrie, când vor fi organizate alegeri pentru mandatul întreg de patru ani.

Borcean preciza la momentul respectiv că intenționează să candideze în luna decembrie.