Tudorel Taoder, ministrul Justiţiei: Sunt surprins că Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat miercuri dimineaţă că că este surprins că omul de afaceri Puiu Popoviciu a putut pleca din ţară chiar înaintea sentinţei defintive. El a spus că documentele în vederea extrădării acestuia vor fi trimise cât mai repede la Londra.

RomaniaTV.net
16 aug. 2017, 05:55
Tudorel Taoder, ministrul Justiţiei: Sunt surprins că Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară

„Sunt suprins că Gabriel Popoviciu a putut să plece din ţară înainte de hotărârea definitivă în cazul său”, a spus Tudorel Toader, citat de News.ro.

Întrebat în legătură cu procedura de extrădare a omului de afaceri, el a răspuns: „Redactăm documentele şi le trimitem de îndată la autorităţile judiciare londoneze”.

Puiu Popoviciu, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, s-a predat luni poliţiei londoneze, fiind reţinut. Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere.

De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.

Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei sunt instituţiile abilitate să se ocupe de extrădarea sa.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, în 2 august, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele său.

Poliţia Capitalei a primit, în seara condamnării omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă de la Biroul Urmăriri al Poliţiei, pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar. Întrucât nu a fost găsit la locuinţa din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat iniţial în urmărire naţională.