Tudorel Toader: Astăzi voi publica răspunsul de la OECD. Se va vedea cine denaturează adevărul

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, va publica luni răspunsul primit de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), referitor la afirmaţiile lui Drago Kos, care a fost citat criticând decizia CCR. Tudorel Toader a precizat că se va vedea în acest fel cine denaturează adevărul.

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 05:49
Tudorel Toader: Astăzi voi publica răspunsul de la OECD. Se va vedea cine denaturează adevărul

„Astazi voi publica raspunsul primit de la OECD! Se va vedea cine denatureaza adevarul!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Drago Kos, membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, a fost citat declarând că ”recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dvs şi independenţei sistemului judiciar”.

Ministrul român al Justiţiei a afirmat după aceste declaraţii că este „absolut necesar” să se facă această lămurire „dată fiind gravitatea acestor afirmaţii, precum şi experienţe similare, când s-au atribuit unor organizaţii, precum GRECO, luări de poziţie care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice”.

Ulterior, Tudorel Toader a postat pepagina sa un prim răspuns de la OECD pe aceatsă temă. 

„OECD, Din corespondenţa purtată: Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din OECD. D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale. D. Kos nu a vorbit în numele OECD! «Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România»!”, se arată în mesajul pe care Tudorel Toader l-a postat pe Facebook.