Tudorel Toader, despre clasarea dosarului Microsoft: O gravă neglijenţă privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a caracterizat clasarea dispusă ca urmare a prescrierii în dosarul Microsoft drept "o gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil".

RomaniaTV.net
02 feb. 2018, 11:53
Tudorel Toader, despre clasarea dosarului Microsoft: O gravă neglijenţă privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil

„O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil! Nu doar că a fost depăşit termenul rezonabil de soluţionare, fiind depăşit chiar şi termenul de prescripţie a răspunderii penale”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pentru Mediafax.

DNA a anunţat, joi, că acuzaţiile faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Şerban Mihăilescu au fost clasate.

În afară de Daniel Funeriu, în situaţia căruia s-a constatat că nu a comis nicio faptă penală, în cazul tuturor celorlalţi foşti miniştri faptele de care erau acuzaţi s-au prescris.

În ceea ce îi priveşte pe Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, acuzaţi de spălare de bani, aceştia au fost trimişi în judecată, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În urma anunţului DNA privind prescripţia faptelor, Parchetul General a anunţat la rândul său că a sesizat Inspecţia Judiciară privind modulîn care ex-procurorul DNA Mihaiela Iorga a instrumentat dosarul, sesizarea privind exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Citeşte şi: Parchetul General a sesizat Inspecţia Judiciară pentru modul în care Mihaiela Iorga a instrumentat dosarul Microsoft