Tudorel Toader explică de ce l-a respins pe Marius Iacob pentru şefia DNA: A coordonat DNA Ploieşti

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a explicat într-un interviu pentru DCNews.ro de ce l-a respins pe procurorul Marius Iacob pentru şefia DNA.

RomaniaTV.net
31 iul. 2018, 10:06
Tudorel Toader explică de ce l-a respins pe Marius Iacob pentru şefia DNA: A coordonat DNA Ploieşti

„Îmi pare rău să o spun, îl apreciez personal ca om – ca pe toți de fapt, dar la unul mă refer acum (Marius Iacob – n.r.). Din moment ce în programul managerial scria că a coordonat zece servicii teritoriale, dintre care unul este serviciul Ploiești, în condițiile în care știm ce s-a întâmplat la Ploiești, nu putea fi ridicat la nivel de procuror-șef al întregii direcții, pentru că i-am fi dat un certificat să facă la nivel național ceea ce s-a întâmplat la nivelul serviciului teritorial Ploiești”, a declarat Tudorel Toader.

În privinţa celorlalţi candidaţi respinşi, ministrul Justiţiei a precizat că proiectele lor manageriale erau incomplete.

„Am constatat faptul că, prin programele manageriele, prin interviul la care s-au prezentat, prin modul în care și-au expus viziunea despre evoluțiile DNA, prin modul în care au răspuns la întrebările care au fost puse în interviu – nu au fost puține -, acest asamblu de măsuri, în viziunea fiecărui candidat, nu a creat membrilor Comisiei convingerea faptului că pot reforma DNA”, a mai declarat ministrul Tudorel Toader.