Tudorel Toader îl acuză pe Augustin Lazăr că „trage de timp” cu procesul prin care contestă revocarea sa din funcţie

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a afirmat luni că procurorul general Augustin Lazăr „trage de timp” cu procesul prin care a contestat raportul în 20 de puncte pe care Toader l-a redactat şi prezentat în momentul în care a propus revocarea din funcţie a acestuia. 

RomaniaTV.net
03 dec. 2018, 10:44
Tudorel Toader îl acuză pe Augustin Lazăr că „trage de timp” cu procesul prin care contestă revocarea sa din funcţie

„Domnul Lazăr din două, trei termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de procuror general”, a afirmat Tudorel Toader luni, întrebat dacă se va prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, unde se va judeca contestaţia depusă în contencios administrativ de Augustin Lazăr. Contestaţia a fost depusă iniţial la Curtea de Apel Alba Iulia, care şi-a declinat competenţa.

Toader l-a criticat pe Augustin Lazăr şi în ceea ce priveşte sintagma folosită de acesta referitoare la „inculpaţii de rang înalt”

„CNCD-ul a decis cu privire la altcineva o sintagmă asemănătoare faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu eu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor, dar în cazul nostru procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei cum a zis, nişte inculpaţi de rang înalt şi nici nu poate să spună s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi”,a mai spus ministrul Justiţiei, referindu-se la amenda primită de preşedintele Klaus Iohannis de la CNCD pentru folosirea termenului „penali”.

Citeşte şi: CSM a decis: Augustin Lazăr a încălcat codul deontologic atunci când a folosit sintagma „inculpaţi de rang înalt”