Tudorel Toader şi-a dat demisia pe Facebook, la o oră după ce anunţase că încă este ministru al Justiţiei

Tudorel Toader şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Justiţiei joi dimineaţă, la o oră după afirmase că încă face parte din guvern şi că îşi va "îndeplini obligaţiile până în ultimul moment". Ministrul Justiţiei a mai spus că el nu face parte din "nicio tabără".

15 iun. 2017, 06:07
Tudorel Toader şi-a dat demisia pe Facebook, la o oră după ce anunţase că încă este ministru al Justiţiei

UPDATE Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi-a anuţat demisia pe Facebook joi dimineaţă, .a o oră după afirmase că încă face parte din guvern şi că îşi va „îndeplini obligaţiile până în ultimul moment”.

„Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției !”, a scris Toader pe Facebook.


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că încă face parte dintr-un guvern care, chiar dacă a pierdut sprijinul politic, are încă suportul juridic, adică al Parlamentului, iar el îşi va „îndeplini obligaţiile până în ultimul moment”. Ministrul Justiţiei a mai spus că el nu face parte din „nicio tabără”.

„Un guvern, indiferent în ce etapă funcţionează, are două componente – un pilon politic, adică sprijinul alianţei majoritare, şi o componentă juridică, adică cea conferită de Parlament. Eu încă fac parte din Guvernul care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar încă are sprijinul juridic. Cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic, se retrage implicit sprijinul pentru fiecare membru al Guvernului. Sigur, voi respecta deciziile luate pe cele două componente – politică şi juridică”, a declarat Tudorel Toader, joi dimineaţă, potrivit News.ro.

El a refuzat să dea un răspuns tranşant dacă a demisionat sau dacă este solidar cu premierul Grindeanu, spunând că îşi va îndeplini obligaţiile „până în ultimul moment”.

„Eu mă duc acum la ora 9.00 la o dezbatere pe proiectul de lege privind legea cetăţeniei, la ora 12.00 particip la Sectia de judecători a CSM, aşadar îmi îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment şi sunt ministrul Justiţiei, astăzi”, a mai afirmat Tudorel Toader.

El a mai spus că nu face parte din nicio tabără, amintindu-le jurnaliştilor că este ministru independent.

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre întârzierile invocate de PSD la legile justiţiei, el spunând că, potrivit programului de guvernare, termenul de finalizare a acestora este finalul lunii iunie, iar el le are pregătite şi urma să le prezinte în aceste zile.

„Toată lumea vorbeşte despre legile justiţiei şi evocă o întârziere. Dacă consultaţi programul de guvernare, vedeţi că legile justiţiei sunt planificate pentru final de iunie. Le am pregătite şi urma să le prezint în aceste zile, dar se pare că agenda are alte priorităţi”, a mai spus Tudorel Toader.

Citeşte şi: Dragnea caută un nou premier, Grindeanu aşteaptă singur demisiile miniştrilor la guvern. Agenda premierului