Tudorel Toader: Probabil voi arăta o dinamică a rapoartelor MCV, să vedeţi cum de la trei recomandări s-a ajuns la 12

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat, joi, că intenționează să prezinte o evoluție în timp a rapoartelor MCV, pentru a arăta cum și în ce perioadă a crescut numărul de recomandări.

16 nov. 2017, 10:29
Tudorel Toader: Probabil voi arăta o dinamică a rapoartelor MCV, să vedeţi cum de la trei recomandări s-a ajuns la 12

„Am citit și recitit raportul MCV. Astăzi probabil vă voi arăta o dinamică a rapoartelor MCV, să vedeți cum de la trei recomandări s-a ajuns la 12, să vedeți când s-a multiplicat numărul de recomandări și de ce anume, să vedeți care este stadiul de îndeplinire și atunci trageți concluziile”, a declarat Tudorel Toader, la ieșirea de la ședința CCR în cadrul căreia a prezentat punctul de vedere al Guvernului cu privire la cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA în cazul „Belina”.

Ministrul Justiției a apreciat, în urmă cu o zi, că ultimul raport MCV conține concluzii pozitive referitoare la evoluția sistemului judiciar din România.

„Am prezentat concluzia raportului, care este pozitivă, în sensul că România își poate îndeplini obiectivul ridicării MCV-ului în actualul mandat al Comisiei. (…) Am luat act de evaluarea Comisiei cu privire la progresele înregistrate de România în îndeplinirea recomandărilor formulate în ianuarie 2017. Este un raport de etapă, este un lucru foarte important de subliniat, este un raport de etapă, un raport care consemnează progresele de la ultimul raport, din ianuarie 2017. Raportul evidențiază multe dintre progresele înregistrate de România față de momentul ianuarie 2017, fundamentând concluzia Comisiei în sensul îndeplinirii recomandărilor MCV într-un viitor apropiat, cu orizont de timp anul 2018”, a afirmat Tudorel Toader într-o conferință de presă.

Raportul Comisiei Europene privind progresele României faţă de recomandările raportului MCV din ianuarie 2017 arată că ţara noastră a făcut paşi înainte la doar patru capitole din 12. Concluzia Raportului MCV publicat miercuri este că doar unul dintre obiectivele propuse în ianuarie u este îndeplinit în mod satisfăcător.

Citeşte şi: Raport MCV. România a aplicat doar 4 recomandări din 12, dintre care una singură a primit calificativ „satisfăcător”