Tudorel Toader şi omologul său croat au vizitat Penitenciarul Jilava

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi omologul său croat Dražen Bosniakovic au vizitat luni Penitenciarul Bucureşti - Jilava şi au discutat despre activităţile de reintegrare socială desfăşurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, despre paza perimetrului de deţinere, precum şi despre măsurile luate de Ministerul Justiţiei pentru rezolvarea problemelor din sistemul penitenciar.

RomaniaTV.net
24 apr. 2018, 05:45
Tudorel Toader şi omologul său croat au vizitat Penitenciarul Jilava

„În debutul vizitei a fost realizată o prezentare a Penitenciarului Bucureşti-Jilava, menţionându-se aspecte privitoare la structura fizică a unităţii, organigramă, activităţile de reintegrare socială desfăşurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, precum şi paza perimetrului de deţinere. De asemenea, ministrul justiţiei, prof.univ.dr. Tudorel Toader, a relatat pe scurt demersurile iniţiate de Ministerul Justiţiei în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar”, arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate deosebită atât pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cât şi pentru schimbul de bune practici în domeniile comune de interes, conform MJ.

Din delegaţia română au mai făcut parte: conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiţiei şi comisar şef de penitenciare Marian Dobrică, director general, Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Din delegaţia croată au făcut parte: JuroMartinovic, secretar de stat, Ivan Crncek, consilier personal al ministrului justiţiei, Sedina Dubravcic, şeful cabinetului ministrului justiţiei, iar din partea Ambasadei Republicii Croaţia la Bucureşti a participat ambasadorul Davor Vidis.