Tudorel Toader: Sunt pregătit să sesizez CCR dacă preşedintele Iohannis nu o revocă pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi

Publicat: Luni, 12 Martie 2018 18:11 // Actualizat: Luni, 12 Martie 2018 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că este pregătit să sesizeze CCR în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tudorel Toader a precizat că deocamdată aşteaptă motivarea avizului negativ dat de procurorilor CSM pe cererea de revocare a şefei DNA, apoi va decide ce face.

Întrebat dacă este pregătit să sesizeze CCR în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va da curs cererii de revocare a şefei DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat: "da, eu sunt pregătit". "Dvs. voiaţi să știți dacă voi sesiza... Aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare a Curţii Constituţionale?", a continuat Tudorel Toader. 

 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat anterior, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, că membrilor Secţiei de procurori a CES, "le va fi greu să motiveze contra evidenţei", el argumentând că este vorba despre un demnitar care a încălcat de trei ori Constituţia.

"Hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, adică trei conflicte juridice de natură constituţională, în jumătate de an, de aceeaşi persoană, între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea zis că se respinge, dar considerntele sunt ad literam ca la decizia 68 de admitere. Prin urmare, zic eu, să aşteptăm motivarea secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. Ca astăzi, mâine să ne îndeplinim atribuţiile pe care le avem de îndeplinit şi nu să ne preocupe ce vom face în situaţia în care. Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă", a spus mai spus ministrul Justiţiei.

Întrebat ce le reproşează procurorilor din CSM, Toader a răspuns: "Nu le reproşez nimic, pentru că ştiţi că tot românul îşi cunoaşte atribuţiile de serviciu pe care le are şi că tot românul îşi îndeplineşte corect, loial şi la timp respectivele atribuţiuni".

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În şedinţa CSM, care a durat două ore şi jumătate, şefa DNA a răspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie, ea spunând că motivele invocate sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

Cel care urmează să anunţe decizia în cazul lui Kovesi este preşedintele Klaus Iohannis, care a afirmat în repetate rânduri că nu consideră că sunt motive de revocare a şefei DNA.

8 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mar 07:57
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
AM GASIT DE MUNCA LA O SPALATORIE DIN LUBBENAU DAR TBUIND SA PLATESC ABO PE TREN LUNAR DE 104 EURO SI NEAVAND; A TBUIT SA RENUNT:
12 mar 20:47
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
A FOST DIAGNOSTICAT CNV CU TULBURARI DE COMPORTAMENT-II PLACEA SA OBSERVE CE FAC CEI DIN JUR CA SA POATA SA-I RANEASCA PSIHIC SI FIZIC SI ACEST LUCRU II FACEA PLACERE:SADOMASOCHISMUL SOCIAL E DEVIERE COMPORTAMENTALA CU CAT NE PURTAM MAI FRUMOS CU ATAT SUNTEM MAI SANATOSI: VISUL MEU ESTE SA FIU SANATOASA SPIRITUAL SI MENTAL SI SA AM O VIATA DE SUCCES: AM ZIC CA VISEZ SA FAC AVERE SI NU MI S-A IMPLINIT ARE DREPTATE DNA-CAND ZICI NU SE IMPLINESTE:TB SA NE PURTAM FRUMOS NECONDITIONAT- SI INDIFERENT DE SITUATIE SINGURUL COMPORTAMENT NORMAL: PTR SITUATIILE EXTREM DE NEGATIV SOCIETATEA ARE DEJA SANCTIUNILE EI- II EXCLUDE PE CEI CARE O MACINA-CA SA ZIC ASA::::CEL PUTIN ASA AR TBUI:
12 mar 20:26
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
DOAMNA AUDE PERFECT; ASA E: OAMENII NEAJUTORATI SI RANITI IN OCHII LUI DUMNEZEU SE VAD CA BENEFICIARII UNOR PLANURI COMPENSATOARE: CN NU ISI INVATA LECTIILE IN VIATA ASTA SI RANESTE MULTI OAMENI SE RENASTE CU SCOPUL DE A PLATI SUFERINTA PROVOCATA IN VIATA TRECUTA:
12 mar 20:12
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
HAOSUL SI INDEPENDENTA FATA DE ORDINEA STABILITA DE DUMNEZEU INSEAMNA SEFIA RAULUI: DE ASTA NU AJUTA DUMNEZEU CA NU E SEF CUM ZIC UNII PREOTII: SEFUL E RESPONSABIL DE TOT CE SE INTAMPLA:DUMNEZEU E ANGAJAT :
12 mar 20:09
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
DOMNUL JENS SPAHN A DESFIINTAT HARTZ iv SI UNELE FIRME-SUB DIVERSE GAURI GASITE IN ACESTEA-JETZT ER WIRD WIEDER GESPAHNT:
12 mar 19:54
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
DA DUMNEZEU LA UN MOMENT DAT SI SE DOVEDESTE CINE ARE DEMENTA DATORITA COMPORTAMENTULUI SI NU A UNOR GROZAVII NEIMAGINABILE: DOCTORII SUNT PLATITI CU SUTE DE MILIOANE PE LUNA; NU TRAIESC INTR-O ASA SARACIE: LIBERTINAJUL TRUPESC NU E DEMN DE UN ASEMENEA STATUT SOCIAL SI NICI BATJOCURILE GROTESTI SUB ACOPERIRE: IUBIREA E O EMOTIE; NU PLACERE-PLACEREA NU ARE VOIE SA FIE NICI DEMONSTRATIE PUBLICA;NICI SANTAJ; NICI MOTIV INTEMEIETOR DE VIITOR STRALUCIT; NICI DE RASPLATI URIASE; NICI DE PEDEPSE;CA ALTFEL SE DA DE BANUIT CA UNII SUFERA DE MANII COMPORTAMENTALE PE FONDUL DEPENDENTEI DE PLACERE: EMOTII; GENEROZITATE; ALINAREA RANILOR; CALMITATE ASTEA MERITA RASPLATA DESI DE CAND E LUMEA A FOST TOTAL INVERS:
12 mar 19:30
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
SUNT SI PIERDERI SCURTE DE MEMORIE CA DUPA ACEEA S-AU TRECUT EXAMENE; NU DUCE NEAPARAT LA DEMENTA: POATE FI DIN CAUZA STRESULUI: OAMENII NU SUNT OBIECTE-DUCE LA PSIHOPATIE:A FACUT PARINTELE CLEOPA O MINUNE SI MI I-AM RECUPERAT CA ALTFEL NU MAI PUTEAM MERGE LA SCOALA: DEPINDE CARE E CAUZA -STRESUL; TULBURARI HORMONALE- NU DUCE NEAPARAT LA DEMENTA DACA POFTESTE CNV LA NEURONII CUIVA CU CHITARA DIN VALIZA; STATI LINISTITI:
12 mar 19:16
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
MATERIALISMUL E ANTICRESTIN-IUBIREA E O EMOTIE NU PLACERE ;OAMENII SUNT LASATI SA MANANCE DOAR LEGUME; ETC: FUMA CNV UITANDU-SE LA O MASINA BEJ SI CNV ZICEA AHAM::::::EXACT DESPRE ASTA ERA VB IN CE VB:::::DE CAND LUMEA PACATUL E RASPLATIT CU BN;; NU E NIMIC NOU:
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H