Tudorel Toader: Voi trimite propunerea pentru şefia DNA lui Klaus Iohannis şi fără avizul CSM

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat la România TV că va trimite la Palatul Cotroceni, președintelui Klaus Iohannis, propunerea de a o numi pe Florea la șefia DNA și fără avizul CSM, care e consultativ, în cazul în care magistrații vor dori încă o amânare.

RomaniaTV.net
03 oct. 2018, 18:45
Tudorel Toader: Voi trimite propunerea pentru şefia DNA lui Klaus Iohannis şi fără avizul CSM

Tudorel Toader ameninţă CSM. „Știu că pe 8, pe la ora 10, are loc interviul cu propunerea pentru șefia DNA. Dacă pe 8 cei de la CSM nu dau avizul, eu voi trimite la Palatul Cotroceni propunerea. Nu se poate să se schimbe decidentul, să se prelungească la nesfârșit”, a spus Tudorel Toader.

ŢEu am intrebat pe procurorul Lazar cum Inspectia Judiciara a fost sesizata pe 26 si MJ si CSM pe 25? Adica prea bate la ochi faptul ca se doreste o amanare a finalizarii procedurii de nominalizare. Citand din CCR care spune ca esti obligat sa ceri avizul, dar nu te pot bloca. Pai ce, mai stau o luna de zile? Am spus ca voi da propunerea presedintelui pentru ca nu puteti bloca procedura de numire”.

Tudorel Toader: Am primit acceptul de la Comisia de la Veneţia pentru modificarea legilor justiţiei prin OUG

CSM urmează să o audieze, pe 8 octombrie, pe Adina Florea pentru funcția de procuror șef DNA. Asta, după ce la prima audiere, procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut amânarea ședinței pentru că pe rolul Inspecției Judiciare se află o sesizarea care o vizează pe Adina Florea, cea propusă pentru conducerea Direcției.

Augustin Lazăr a anunţat în 7 septembrie că Parchetul General face verificări la lângă Curtea de Apel Constanța, acolo de unde ar fi putut să fie transmis protocolul secret din 2016 între SRI și PG și care a apărut ulterior pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov. Tot de la acea instanță provine și Adina Florea.

Secţia pentru procurori a CSM amână audierea procurorului Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea DNA, ministrul Justiţiei Tuidorel Toader împotrivindu-se şi având un schimb de replici cu Augustin Lazăr.

Votul în CSM a fosrt de 4 la 2 în favoarea amânării, audierea urmând să aibă loc în 8 octombrie la ora 10:00.