Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM. Trebuie să meargă pe profit

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

20 aug. 2017, 19:57
Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM. Trebuie să meargă pe profit

Ea (compania TAROM — n.r.), acum mi se pare că merge mai rău ca anul trecut, date fiind cifrele. Au reușit să aibă o pierdere istorică acum. Va trebui făcut ceva, fiindcă este o companie națională, este un simbol național și nu va fi nici închisă, nici vândută, prăduită (…) ea va trebui să intre pe profit, să se dezvolte„, a declarat premierul Mihai Tudose.

Citeşte şi Tudose, despre cumulul pensie-salariu: Pe legea pensiilor, în această toamnă, vor fi reglate şi aceste lucruri

Întrebat dacă la nivelul Guvernului s-a făcut o analiză serioasă asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la TAROM, premierul a spus: „Luni, credeți-mă, Corpul de control va avea treabă, corpul de control al primului-ministru, fiindcă totuși, știți, sunt 2000 de angajați„.

Dacă erau 1000 de piloți era în regulă, dar sunt mai mulți la departamentele astea suport, gen marketing.(…) Și știți, piloții produc banii, personalul navigant, cei care zboară produc banii și pentru cei de la sol„, a precizat Tudose.

Premierul a făcut și o comparație cu firmele private de transport aerian care operează în România și cărora „le merge bine”, spre deosebire de TAROM. „Păi, nu vi se pare ceva în neregulă ?”, a spus Tudose.

Citeşte şi Tudose: În mod cert va trebui să modificăm redevenţele de la 1 ianuarie 2018