Tudose, despre rămânerea în Guvern a „penalului” Viorel Ilie: E opinia ALDE. Nu lucrează cu Bruxelles-ul

Premierul Mihai Tudose a explicat, vineri, rămânerea în Guvern a ministrului Viorel Ilie, în condiţiile în care alţi doi miniştri cu probleme în justiţie au demisionat, arătând că aceasta este opinia partenerilor ALDE şi că Ilie nu lucrează cu Bruxelles-ul.

13 oct. 2017, 14:31
Tudose, despre rămânerea în Guvern a „penalului” Viorel Ilie: E opinia ALDE. Nu lucrează cu Bruxelles-ul

Întrebat dacă nu e lipsă de consecvenţă faptul că păstrează un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.r.), în timp ce Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, Tudose a răspuns: „Am vorbit despre cele două colege nu despre incompetenţă şi nu de faptul că sunt vinovate, ci despre percepţia pe care o poate avea la Bruxelles…. Am înţeles, domnul Ilie Viorel nu lucrează cu Bruxelles-ul”.

De asemenea, el a mai spus că liderii ALDE au decis să îl menţină în Executiv pe Viorel Ilie.

Citeşte şi: Mihai Tudose: Săptămâna aceasta voi lua o hotărâre în privinţa unei remanieri. Cinci miniştri vor părăsi Guvernul

”Suntem în parteneriat. Noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră. Este opinia lor”, a mai spus Mihai Tudose.

Comitetul Executiv Naţional a acceptat demisiile Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh din Guvern, în timp ce ALDE a reconfirmat, joi, susţinerea pentru Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, în pofida faptului că DNA a cerut Senatului, fără succes, să încuviinţeze începerea urmăririi penale împotriva sa.

Citeşte şi: Tăriceanu: Viorel Ilie are sprijinul ALDE. E dreptul premierul să propună remanieri. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României