Tudose: Moţiunea de cenzură, „un fel de manifestare ilogică” a unor parlamentari. Mulţi doresc ca Guvernul să nu realizeze ţintele

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că sunt multe persoane care doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele și să preia guvernarea.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 20:42
Tudose: Moţiunea de cenzură, „un fel de manifestare ilogică” a unor parlamentari. Mulţi doresc ca Guvernul să nu realizeze ţintele

„Evident că sunt mulți care doresc ca acest guvern să nu-și realizeze țintele. Nu doresc asta pentru binele României, ci doresc ca ei să ocupe acest loc. Este un proces democratic, până la urmă e factor de progres această dorință de a lua locul cuiva”, a declarat Tudose, la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, care a fost respinsă joi, a fost „un fel de manifestare ilogică” a unor parlamentari.

Citeşte şi: Orban: Chiar dacă moţiunea nu a trecut, PNL va continua lupta cu guvernul PSDragnea

„Niciun guvern nu este pe vecie, într-o democrație. (…) A fost o moțiune de cenzură din punct de vedere juridic, dacă vreți, pe conținut a fost un fel de manifestare ilogică a unor colegi din Parlament. Nu poți să inițiezi o moțiune de cenzură și în texte să acuzi oameni care nu sunt în Guvern, activități care nu țin de Guvern. (…) Tot în acest timp au fost alegerile sindicale, au fost și sunt. Anumiți oameni vor să se legitimeze și se legitimează prin gălăgia creată. Adunate toate, puse toate la un loc, creează această stare de dezordine”, a spus Tudose, conform Agerpres.

El a mai spus că oamenii de bună-credință au început să înțeleagă că au fost manipulați.

„Astăzi am aflat (…) de două sindicate mari care nu sunt foarte fericite cu ce se întâmplă și s-au desolidarizat de liderii lor, Sindicatul din Poștă și Sindicatul din industria de Apărare, oficial, spunând: ‘Noi nu participăm la tipul ăsta de mascaradă’. Oamenii de bună-credință au început să înțeleagă că au fost manipulați, și că lefurile nu vor scădea, și că nu vine apocalipsa și că lucrurile sunt într-o direcție bună. (…) Nu poate nimeni să ceară nimănui ca în 10 luni sau în primul an să reparăm toate spitalele, să facem toate autostrăzile, să dotăm toate spitalele, toate școlile să fie după soare și așa mai departe”, a mai afirmat Tudose.