Tunel pe sub Dunăre şi pod peste Dunăre la 20 km distanţă. Doar studiile au costat 8 milioane de lei

Guvernul a primit deja studiul de fezabilitate pentru un pod suspendat peste Dunăre la Brăila, pentru care a plătit 5,6 milioane de lei. Primarul din Galaţi, oraş aflat la 20 km distanţă, plăteşte şi el 2,5 milioane de lei pentru un tunel care să sub-traverseze Dunărea.

11 feb. 2016, 09:42
Tunel pe sub Dunăre şi pod peste Dunăre la 20 km distanţă. Doar studiile au costat 8 milioane de lei

Compania de Autostrăzi finalizează în acest moment studiul de fezabilitate pentru un pod peste Dunăre, la Brăila, a declarat, într-un interviu, Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, scrie economica.net. Potrivit informaţiilor CNADNR , studiul de fezabilitate a unui pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, fost deja finalizat şi predat Companiei şi se află momentan în procedura de evaluare.

Citeşte şi Lucrări CENTURA CAPITALEI. Şeful CNADNR: „Sunt probleme mari cu exproprierile”

Studiul, sau mai bine spus reactualizarea lui, a costat 5,6 milioane de lei, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. El a fost elaborat de o asociere de patru firme condusă de ISPCF din Bucureşti, iar contractul a fost atribuit în luna aprilie a anului trecut, prin licitaţie.

Proiectul podului apare şi în Masterplanul general de Transport al României, documentul-cheie pe baza căruia se vor face lucrările de infrastructură din următorii ani.

„Podul dintre Brăila – Galați și malul drept al Dunării face parte din proiectul de drum expres Brăila – Tulcea – Constanța, arteră rapidă ce va conecta Muntenia și Moldova de Dobrogea (portul Constanța și litoralul românesc al Mării Negre). Importanța podului este mare atât la nivelul fluxurilor de trafic regionale, cât mai ales la nivelul coridoarelor de transport naționale cu efect asupra transportului de marfă și pasageri” , se arată în Masterplan. Costul podului ar fi de circa 202 milioane de euro.

Mai multe detalii AICI.