Tunisia: Statul Islamic a revendicat atentatul de la Tunis ce a vizat gărzile preşedintelui ţării

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat miercuri, într-un comunicat difuzat pe site-urile jihadiste, atentatul comis marți la Tunis contra unui autobuz al Gărzii președintelui tunisian și soldat cu 13 morți.

25 nov. 2015, 16:14
Tunisia: Statul Islamic a revendicat atentatul de la Tunis ce a vizat gărzile preşedintelui ţării

Autorul atacului este un cetățean tunisian identificat drept Abu Abdallah ‘al-Tounissi’ (Abu Abdallah ‘Tunisianul’). Dotat cu o centură cu explozibil, el a urcat la bordul autovehiculului și s-a aruncat în aer, potrivit comunicatului.

Gruparea SI a publicat și o fotografie a atentatorului sinucigaș, îmbrăcat în alb, cu capul și fața acoperite de o eșarfă și având asupra sa centura cu explozibil., potrivit Agerpres.

Statul Islamic a susținut că 20 de persoane au fost ucise în atentat, dar potrivit unui bilanț oficial este vorba de moartea a 12 agenți ai Gărzii prezidențiale tunisiene.

Citeşte Explozie în Tunis. Cel puţin 14 morţi şi numeroşi răniţi UPDATE. S-a decretat STARE de URGENŢĂ

Un al 13-lea cadavru, ce ar putea fi al autorului atacului, a fost găsit la locul incidentului și este în curs de identificare, a indicat Ministerul de Interne tunisian.

În atentat au fost folosite 10 kilograme de explozibil, a adăugat sursa citată, precizând că materialul folosit a fost Semtex, un explozibil cu putere mare de distrugere.