Turcan: Până ce OUG 13 de scăpare a lui Dragnea nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată

Președintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că atrage atenția asupra faptului că, până OUG 13 nu va fi respinsă în Parlament și OUG 14 nu va fi adoptată în forul legislativ, "lovitura PSD la adresa românilor este doar amânată, nu stopată.

10 feb. 2017, 10:49
Turcan: Până ce OUG 13 de scăpare a lui Dragnea nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată

„Atrag atenția asupra unui pericol, până ce OUG 13 de scăpare a lui Dragnea nu va fi respinsă în Parlament și OUG 14 de abrogare a primei ordonanțe nu va fi adoptată de Parlament, lovitura PSD la adresa românilor este doar amânată, nu stopată. Atrag atenția tuturor oamenilor de bună credință că în momentul de față situația este doar temporizată”, a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că PNL solicită în regim de urgență, ca singură soluție posibilă pentru rezolvarea situației politice actuale, respingerea OUG 13 și aprobarea OUG 14.

„Numai în felul acesta sistemul judiciar, opinia publică, românii de bună credință pot să fie asigurați că de fapt lovitura PSD nu produce efecte (…) Până ce nu vom vedea abrogată OUG 13 prin respingerea ei în Parlament și aprobată OUG nr 14, această situație nu are rezolvare încă. Nu are rezolvare”, a punctat liderul PNL.

Turcan a reiterat și că soluția pe care PNL o vede pentru rezolvarea crizei politice actuale este, pe lângă respingerea OUG 13 în Parlament, și demisia întregului Guvern Grindeanu.

„Aprobarea acestei OUG 13 nu a fost o eroare de comunicare și toată lumea trebuie să înțeleagă lucrul acesta și să nu cadă în manipularea pe care PSD încearcă în momentul de față să o inducă opiniei publice. A fost un gest premeditat, netransparent în stil de gangsteri politici, grăbindu-se de fapt să pună România un întreg sistem judiciar în fața faptului împlinit. Nu este o eroare de comunicare faptul că Guvernul și PSD au dat acea ordonanță de albire a dosarului lui Liviu Dragnea”, a spus Turcan.

Ea a menționat că PSD a avut acest obiectiv politic pe care l-a ascuns românilor.

„În campania electorală nu au vorbit nici de grațiere, nici de albirea dosarului domnului Dragnea. În programul de guvernare pe care au primit votul în Parlament nu au vorbit nici de grațiere, nici de albirea dosarului domnului Dragnea. De asemenea, în loc să se concentreze pe bugetul de stat pentru 2017, bugetul care poate să stea la baza dezvoltării României și bunăstării cetățenilor s-au concentrat pe albirea dosarului domnului Liviu Dragnea. Este foarte clar: criza politică a fost generată de PSD și ALDE și rezolvarea acestei crize politice este la ei. Soluția pe care PNL o vede, asumată în mod transparent și onest față de români, este următoarea: demisia întregului Guvern, care poartă responsabilitatea emiterii OUG 13. Nu a fost jucăria domnului Iordache, nu a fost scăparea de comunicare a premierului Grindeanu, a fost un gest premeditat, asumat de actualul Guvern, de aceea acest Guvern trebuie să plece”, a mai argumentat Turcan.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea solicită adoptarea OUG 14 în cel mai scurt timp permis de procedura parlamentară