Turcan: PNL nu a pierdut alegerile din cauza lui Cioloş, ci din cauza mesajului confuz

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi seară că o discuţie între conducerea partidului şi Dacian Cioloş ar fi ”o normalitate” şi că eşecul liberalilor în alegeri nu poate fi pus pe seama fostului premier, ci a fost cauzat de ”mesajul confuz care a diluat identitatea PNL”.

10 ian. 2017, 20:30
Turcan: PNL nu a pierdut alegerile din cauza lui Cioloş, ci din cauza mesajului confuz

”PNL a înregistrat acest eşec la alegeri din cauza unui mesaj confuz care a diluat identitatea PNL şi care ne-a îndepărtat de oameni structural ataşaţi de PNL (…) Raportarea la Dacian Cioloş trebuie să fie chibzuită, decentă, realistă”, a declarat Raluca Turcan. 

Turcan a menţionat că în interiorul PNL există mulţi membri de la bază care sunt dezamăgiţi de modul ezitant în care Dacian Cioloş s-a implicat în campanie, dar că fostul premier ar trebui tratat ”cu mai mult respect şi seriozitate”. ”Un om care, aflat în fruntea Guvernului, a contribuit la creşterea calităţii în educaţie, la sprijinirea mediului de afaceri, la dezvoltarea agriculturii, un om care a avut şi părţi care putea fi explicate mai bine în Guvern, trebuie tratat cu mai mult respect şi seriozitate”, a mai spus Turcan, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Orban: Cioloş este binevenit în PNL. Poate candida la orice funcţie în partid, dar nimeni nu-i poate promite că va fi ales

 

Preşedintele interimar al PNL a admis că ”o discuţie cu Cioloş ar fi o normalitate”, precizând însă că ”de aici şi până la discuţia despre preşedinţia partidului este o distanţă foarte mare”. ”Pentru a fi preşedinte PNL, trebuie să fii dorit de membrii PNL”, a conchis Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a relatat, joi, că a fost sunată de către fostul premier Dacian Cioloş care a solicitat o întâlnire cu liberalii, dar că deocamdată nu s-a luat o decizie în partid dacă să aibă loc o astfel de întâlnire şi a precizat că nu s-a pus problema intrării lui Cioloş în PNL.

”Am avut o discuţie telefonică (n.r. – cu Dacian Cioloş). Domnia sa m-a sunat şi mi-a spus că, în măsura în care membrii PNL ar considera binevenită întâlnirea cu domnia sa, să încercăm să realizăm o astfel de întâlnire. Eu am răspuns că voi discuta cu colegii în PNL şi, dacă vom organiza o întâlnire, aceea va fi una instituţională. Deocamdată, nu avem o decizie luată împreună cu colegii din PNL de a face această întâlnire. Sunt convinsă că, dacă vom lua o decizie, vă anunţăm”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată despre refuzul categoric pentru o întâlnire cu Dacian Cioloş exprimat public de unii lideri PNL, Raluca Turcan a precizat că sunt unii liberali cu opinii diferite, alţii mai moderaţi.

”Sunt unii care consideră că participarea domnului Cioloş în campania electorală putea fi mai puternică, sunt unii care solicită să ne uităm întâi în propria noastră curte şi să vedem dacă puteam face mai bine lucrurile în PNL, asta nu înseamnă că nu suntem oameni cu opinii libere şi nu înseamnă că, dacă luăm o decizie instituţională, n-o să o respectăm”, a mai spus Turcan.