Turcia a ordonat RAIDURI MASIVE în cercul apropiaţilor şi colaboratorilor lui Fetullah Gulen

Autorităţile din Turcia au lansat raiduri în masă în afacerile deţinute de clericul musulman Fetullah Gulen, ordonând confiscarea bunurilor a 187 de oameni de afaceri bănuiţi că ar avea legătură cu predicatorul autoexilat în Statele Unite.

18 aug. 2016, 14:36
Turcia a ordonat RAIDURI MASIVE în cercul apropiaţilor şi colaboratorilor lui Fetullah Gulen

Raidurile masive împotriva presupuselor afaceri şi oameni de afaceri bănuiţi de Ankara că ar avea legătură cu Gulen au vizat până acum 187 de oameni de afaceri din anturajul clericului musulman. 

Regimul de la Ankara a ordonat, luna trecută, confiscarea bunurilor aparţinând celor 187 de oameni de afaceri suspectaţi de legături cu Gulen. Clericul musulman a fost acuzat de către Ankara că ar fi organizat lovitura de stat din 15 iulie soldată cu  eşec şi cu represalii masive asupra puciştilor, potrivit presei din Turcia. 

Citeşte şi Erdogan goleşte închisorile de 38.000 de deţinuţi pentru a face loc la ZECI DE MII de pucişti

Procurorii au emis până în prezent mandate de arestare pentru 187 de suspecţi, inclusiv pentru directori executivi ai unor companii importante şi au ordonat să li se confişte afacerile. 60 de suspecţi au fost deja arestaţi, a precizat agenţia de presă Dogan.

Presa locală a informat la rândul său că aproximativ 1.000 de poliţişti au participat la aceste raiduri care au avut loc la 104 de adrese din 18 provincii din Turcia.